A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #4921 Meg még: a sírósok mindig azzal jönnek ,hogy hiába fordul, a repülő osztagok is utána fordulnak. Ami igaz. Lehet manuálisan állítani, hogy hol legyen a ledobási zóna, így könnyebb valamit eltalálni, és addig módosítok a zónán, amíg biztos nem lesz a találat. Ez az elmélet.
A gyakorlatban ez mindig van így. Persze, van így van. De ott van az a aprócska gond, ha a rajok sokáig a célpont hajü környékén repkednek, leszedi őket a légvédelem. Márha van. Ha nincs...szar ügy. A másik dolog, hogy ha hordozóval van valaki, nagyon sok dologra kell figyelni. A gyakorlatban sokszor nincs idő perceken keresztül újra és újra és újra módosítgatni a ledobási zónán. Mert jönnek az ellenséges vadászok, az ellenséges bombázók,a többi rajoddal is foglalkozni kell, a hajódat is irányítani kell, arra is kell figyelni nehogy meglepjen egy romboló, stb.
Jártam úgy egyszer, sokáig próbáltam egy csatahajót elkapni, nagyon ügyes volt, folyton forgott, aztán csak bekapott pár torpedót...csak arra meg nem figyeltem, hogy a hordozóm mellett feltűnt egy ellenséges romboló. És game over. Ezt a példát azért mondtam el, mert nagyon sok féle szituáció van, hol sikerül, hol nem.
Van olyan is, hogy hiába minden manuális beállítás mindent kikerülnek. Vagy lelövöldözik az összes repülődet. Vagy nyitva hagyják az egyik oldalt, ott feljönnek az ellenséges hajók megtalálnak...és annyi. Vagy két perc alatt véget ér a csata. De olyan is van, amikor az ellenséges csatahajó elbambul is szinte belesétál a torpedókba. Akkor meg lehet örülni.
Visszatérve ,hogy mit lehet tenni a hordozók ellen: a legfontosabb az idejében való észlelés. Ha látod feléd jönnek, fordulj úgy, hogy a gépek ledobási zónája rossz szögben legyen. Ha tovább fordulnak a gépek, te is fordulj tovább. Pláne csatahajóval! érdemes 5-6 km-es távolságból éles fordulóba fogni, tehát sebességet vissza, élesen fordulni, majd sebességet növelni, mind ezt ledobás előtt. A kulcs, hogy jól kell időzíteni, de ehhez sok gyakorlás kell.
Aztán ,ha már ledobták, vagy már nagyon közel vannak mondjuk 5km-en belül akkor is: élesen fordulni, gyakorlatilag úgy, hogy a hajó párhuzamos legyen a torpedók irányával. Mert így ha elkerülni nem is lehet, de: nem 5 fog eltalálni hanem egy, és nem a hajó oldalát, hanem a orrát. Kis szerencsével meg sikerülhet keresztül csúszni két torpedó között.
Ezzel a két dologgal, meg lehet a dolgot oldani. Persze ha nem veszed észre csak későn, bukta. Illetve ha 4-5 szakasz gép támad egyszerre, szintén bukta, de erről már mondtam, hogy igen, a magas szintű hordozókkal bajok vannak. Szóval ha valaki ezeket megfogadja, sokkal kevesebbszer találják el, az tuti.