banner
A Wargaming új MMO játéka
  • davidbog
    Alapvetően a sebzés ugyanúgy működik mint eddig. Az előző patch-hez képest az eltérés két dologból adódik. Az egyik a páncélzat. Ha AP-vel lősz és nem sebez, akkor az lepattant. Már van páncélzat a hajókon, nem felel meg a valósnak (nem mm alapú mint a WoT-ban), de van.
    A másik a hajók strukturális erőssége vagy mi a fene. Ezen is állítottak valamit. Azt hiszem levették kisebbre. Ezért a HE lövedékek többet sebeznek mint eddig, illetve ha az AP páncélozatlan helyet talál el az is többet sebez. Korábban ha 14"-es lövedékkel egy hajó páncélozatlan részét találtam el és nem robbant fel 267-et sebzett, most 500/1050 körül (rég játszottam, nem tudom mennyi volt az egy lövedékre jutó legkisebb sebzés). A csatahajóknál a 3-5000 sebzéses AP sortüzek szerintem olyan találatok, amelyben a lövedékek egy része lepattan tehát 0-t sebez, másik része páncélozatlan részt talál el és 500/1000-t sebez lövedékenként.

Legutóbb főleg az amerikai BB-kkel játszottam (meg egy-két csatát tier 7 CA-kkal). Csatahajókkal jó taktika az, hogyha lőnek rád akkor feléjük fordulsz kb 30°-ban (a hossztengely 30°-ban tér el attól mintha egyenesen a cél felé mennél), ilyenkor jobb esetben a hátsó tornyok is tudnak még lőni, rosszabb esetben csak kicsit kell kitéríteni a hajót hogy tudjanak lőni. Ilyen esetben szép számmal lepattannak az AP lövedékek, feltéve ha azzal lőnek. HE ellen nem sokat ér.

A BB-k szerintem nem felejtősek, csak más a játékstílusuk. Sokszor idegesítő velük játszani. Az ember azt várná, hogy csatahajóval iszonyat sok mindent ki fog tudni bírni és a cirkálók, rombolók nem lesznek számottevő tényezők ellene csak más BB-kkel kell majd nagy csatát fojtatnia. Csak hát nem. Mert itt a WoWs-ban (is) külön ágban vannak a különbözű típusok (DD, CL/CA, BB és CV), mindegyik külön ág ami párhuzamos a másikakkal tier 10-ig. Ezt körülbelül azt is jelenti, hogy a különböző ágak és a bennük lévő hajóknak azonos szinten egyenrangúaknak kell lenniük. A hajók tulajdonságai közül minden ágnál egy-kettőt kiemelnek mint előnyt egy-kettőt meg gyengítenek mint hátrányt. Ezért mindig is úgy lesznek kibalanszolva az ágak, hogy esélyesek legyenek egymással szemben. Ezért soha nem is lesz olyan, hogy egyetlen BB-vel simán leölsz 2-3 azonos tierű cirkálót. Ezen hajótípus/ág dolgon már nem lesz változtatás, ez marad ilyen. Ez is egy megvalósítása a hajós témának, csak szerintem szar megvalósítása...
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.06.06. 16:32:45