A Wargaming új MMO játéka
-
Sendrov #3629 Igazad van, az övpáncél nem a torpedók ellen lett kitalálva, de én nem is ezt írtam, csak azt, hogy sokat felfogott volna a robbanásból.
De nem is csak a dupla hajófenék volt hivatott a torpedók ellen védeni, hanem a beljebb elhelyezett un. torpedó elleni válaszfal. Ez jól látszik az általad linkelt Viribus Unitis keresztmetszeten (25+25) jelöléssel. Ez a dupla hajófenet átszakító és eközben felrobbanó torpedó lökéshullámától volt hívatott megvédeni a belső teret. Sajnos azonban a tervezők nem fogadták meg a németek tanácsát (akik akkoriban világelsők voltak a témában a vízalatti robbantásos kísérleteik miatt) és túl közel helyezték el a válaszfalat a dupla hajófenékhez. A történelem persze igazolta a németek javaslatát, hiszen a Szent István elsüllyedt, míg a robbantási kísérleteknek megfelelően a külső héjazattól befelé nagyobb távolságra) elhelyezett hosszanti torpedó elleni válaszfallal épülő német dreadnoughtok közül egy sem esett torpedó áldozatává. Ennek ellenére a Szent István torpedóvédelme a kortárs hajókhoz képest viszonylag erősnek számított. Érdemes mindenkinek elolvasni ezt a cikket: Viribus Unitis az általad linkelt kép is innen van.
De nem akarom szét off-olni a topikot.
A játékban a rövid időtartamú körök miatt tényleg nincs értelme a tüzérségi lőszerek korlátozásának.
A hajók által kilőhető torpedók számát azonban én is korlátoznám.