A Wargaming új MMO játéka
-
Dewri #2545 A valóságban nem volt hp a hajókon. Ott a war thunder féle tankos játék, ott ha meglőnek, akkor annyi. A wotban meg életerő van. Itt is. Bevállaltan nem szimulátor, nem élethű. De ha már van bazi nagy hp és mellé adnak bazi nagy ágyúkat, amik papíron bazi nagyot sebeznek, akkor ne az legyen már, hogy egy sorozat odatesz 150 hp sebzést, mert akkor az egész nem ér egy kalap szart se, ha van páncél, ha nincs... Vagy vegyék le a hp-t, csináljanak szimulátort, ahol egy lövéstől szétrobban a fedélzet, kiszakad az ágyú, stb.
Ha már valóság: a Tigris 1000+ méterről gond nélkül eltalálta a célt, a wotban 400 méterről mellélő simán. Szerintem a valóságban se nagyon lőttek mellé ezek a hajók mondjuk 10 km-ről, vagy azon belülről. Tehát a felhasználók pontosság iránti hisztije igenis indokolt, mert elvárható lenne, hogy amire ránézek, azt meg is lövöm 5-10 km-ről, illetve a tankosban szaros 400 méterekről... Főleg olyan játékban, ahol nincs időjárás, szél, hullámzás, tehát semmi komoly szimuláció, ami magyarázná a szánalmas szórást.
És a világon senki nem tudja elmagyarázni, hogy hogyan tud lepattanni 10 mm páncélról, amit egy puskagolyó is átüt, egy harckocsi lövedéke, ahogy itt a hajósban se meséljük be, hogy "mert az AP átmegy a rombolón". Ja, csak éppen a csatahajó lövedéke akkora, mint a fél romboló, tehát ha átmegy, az nem egy fél centis lyukat hagy, pláne ha sorozat, szóval nem igazán kéne vidáman rohangálnia a rombolónak, de a cirkálónak se egy vagy több sorozat után szerintem, minimum vízbetörést, vagy valami modulsérülést elvárnék AP átmenés esetén is.
Nézzünk meg egy csatahajós dokumentumfilmet: a tengerek urai voltak, a legyőzhetetlenséget szimbolizálták, lényegében a repülők gyilkolták le őket, meg a torpedók. Nem az volt, hogy egy 410 mm ágyúval felszerelt, 100ezer tonnás acélmonstrum sorozata megkarcolta a cirkáló/romboló oldalán a festéket, aztán halomra lőtték, amíg újratöltött... Kicsit tehát mindenképp el van mászva a sebzés, a páncélzat meg hab a tortán. Nekem mondjuk nincs gondom a páncéllal, mert ilyen hatalmas életerőkkel azért lehet hatékonynak lenni páncél nélkül is, HA normálisan sebez a hajó... De azért tényleg nem ártana egy tier10 Yamato-ra tenni valami vasat, mert az is röhej, hogy bármi szétlövi jelenleg.
Még béta a játék, ezért bizakodok, de sírni azért sírok én is időnként. Dantes vesszőparipája a páncél, az enyém a sebzés...:)