banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Nekem úgy rémlik első nap meg lehetett nézni a hajó paramétereit, erre most az irja, csak akkor láthatom, ha legalább 5 fázist megveszek dublonból :D
    Amúgy teljesen jogos a felvetésed, sokan csak magukat a lövegeket nézik, pedig a lövedékeknél is lehetnek komoly eltérések. A Nagato és az Amagi ugyanazt használják, a Mutsué gyengitett, az Izumo már jobb paraméterekkel rendelkezik, a Hizent meg a kettő közé rakták.
    Nekem az az érzésem a "tágabb" szóráskép miatt, hogy a japó lövegek pontossága papiron hiába jobb, a gyakorlatban pontatlanabbak. Megnéztem a statomat (T9-es BB-k szórása) és kb a Hizené a legjobb. Holott csata közben nagyon nem ez érződik. Ez valószinű a long range elé-mögé eső gránátok miatt van, ami egyébként tényleg indokolna némi nagyobb pontatlanságot. Az Iwami még nincs meg, igy azzal sajnos nem tudom összehasonlitani.

Ami a pán-amerikai/ázsiai hajókat illeti, az utóbbiaknál pl sok nem agymenés. A kinaiak a vh után kaptak hajókat pl amerikától, majd amikor a kommunisták kerültek hatalomra akkor az oroszoktól (pár éve olvastam egy cikket, hogy a német subokat, amiket az angolok kaptak lepasszolták az oroszoknak, azok meg tovább adták kinának, igy sok fejlesztésükön észrevehetőek az eredetileg német újdonságok). A Dél-amerikaiak is vásároltak szinte mindenkitől, a Falkland-i háborúban pl argentina az USA-tól vásárolt cirkálókkal harcolt, de volt német tengeralattjárójuk, angol hordozó/cirkáló/romboló, francia korvettek, de ezek általában régi hajók modernizált változatai voltak és a Belgrano elvesztése után nem is engedték őket a szigetek közelébe.
    "Szerencsére" elég sok olyan hajó van, ami a történelem során több helyen is megfordult, igy ugyanazt az osztályt több nemzetnél is el lehet adni a játékban (Pl Agyonkurt => Rio, Atlanta => Csumpokomon, Fletcher => Csung Mu) Az ausztrál hajókat is sztem azért nem erőltetik, mert 99%-ban angol hajók variációi lennének. Persze nekik ez csak jó lenne, mert igy az alapmodellel már nem kell bajlódni, csak kicsit igazitanak rajta, meg hozzáadják az adott nemzet játékbeli jellegzetességeit (füst, mélytengeri torpok, stb)