A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #20747 A pinget pl a javitás leszedi. A homing torp előre számolja az útvonalat, ebből két dolog következik, egyrészt az, hogy gyakorlással ki lehet őket dodgeolni (ez még nekem se megy) másrészt ha jól helyezkedsz, bele lehet őket vezetni a szigetbe. És oké hogy a torp lőtávja nagyobb mint a hydroé, viszont a subok ált nem max lőtávról szoktak torpedózni hanem közelebbről, és addigra viszont már elér az airstrike. A múlt heti frissités óta nem próbáltam őket, de az előző peccs óta pingelésnél elég látványosan fodrozódik a tenger, lehet tudni pontosan hol a sub (eddig csak ping indikátor mutatta az irányt, abból csak nagyjából lehetett belőni hogy hol van a sub). A homing torp sebzése elég foscsi alapból is, erre jön még a BB-k torp protection, ami olyan átlag 5k-s sebzésre jön ki.
Én is BB main vagyok, tudom miről beszélsz, de a CV-k után a BB-knek van a második legmagasabb átlagsebzési aránya. Én sokat cirkálózok is, a lövedék maga sok esetben (152mm ) nem is sebez, a tüzet meg rögtön oltják az ellenfelek és persze utána az istennek nem ad be még egy gyújtást, mire még is, addigra a DCP már visszatölt. Rombolózni is szoktam, T8 felett már lassan csak a CV-ken nincs hydro, amúgy meg én is egyre gyakrabban használom inkább a 4-es slotba a torp lookout modult, mert én (is?) tipikusan az a játékos vagyok, aki felszedi még a random torpokat is. Az sem a játék hibája, hogy a játékos állomány nagy része hülye mint a s*gg, lövésük nincs arról, melyik osztályt mire és hogyan kéne használni, térképismeretről és hasonló kinai szavakról ne is beszéljünk. Egy csapat alapú játékban meg nehéz úgy érvényesülni, hogy a csapat tagjai még az egyéni feladatukat sem képesek ellátni, nem hogy a csapatét.
Bár az előző válasszal a hozzászólásodra reagáltam, az aim assistos dolgot nem személyesen neked cimeztem, csak azért emlitettem, mert ez már többször is szóba került és ez is egy tipikus félreértésből adódik. Mint ahogy a láthatatlanul lövöldözés is. De hozhatnék még fel ezernyi másik példát. Ezek speciel olyan dolgok, amikre az ember általában magától is rájön bizonyos számú csata után. Én már a játék legelején elkezdtem húzni az összes ágat egyszerre. Eleinte azért, hogy lássam hogy kell harcolni hatékonyan a CV-k és DD-k ellen. Aztán játék közben azokra is ráéreztem valamennyire és most már tűrhetően megy velük is a játék. De pl sokat tanulok oda-vissza, pl CV-sként arról, hogyan kell(ene) kifordulni vagy megszivatni a repcsi rajokat. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nem ismer valamit és valami érthetetlent lát, egyből jön a csiterezés.
Visszatérve a subokhoz, ha annyira op-k, akkor játssz azokkal. Illetve engem pl érdekelne, hogy ha olyan op-k, akkor miért végeznek szinte mindig az utolsó helyek valamelyikén? Volt már olyan hogy szerencsém volt és jól adta a sub, sokat sebeztem aztán a csata végén még is csak a középmezőnyre volt elég. Könnyű mindig arra mutogatni, hogy a sub milyen op és tényleg nagyon nincs még kibalanszolva, de menj vele pár kört, aztán meglátjuk utána is ez lesz e a véleményed. Ha meg azt mondod erre, hogy dehát neked nem áll kézre, nem fekszik ez a játékstilus, akkor meg azt mondom, ha a csatahajóval folyton leégsz/széttorpedóznak/szétbombáznak, akkor az se megy. Ha egyik se megy, akkor meg nem teljesen mindegy hogy mivel játszol? (amúgy a hozzászólásodból inkább az jön le, hogy nem sikerül összedolgozni a csapattal)