banner
A Wargaming új MMO játéka
  • pajer_csaba
    A torpedózással alapból nincs bajom. Az sokkal jobban zavar, hogy érted, német BB-n ott a 4-6 km-es hydro, és kb nem jó semmire, mert a DD-knek, de még a cirkálóknak is, sőt a tengóknak* is minden fegyverzete nagyobb lőtávolságú. Még arra se jó, hogy spottolj vele, ha csak nem egy orbitális fax az illető, te meg egy sziget mögött kuksolsz a csata végéig. Amúgy én, mikor csalásról beszélek, nem azt értem alatta, hogy az adott játékos csalna - az ilyet, ha jól figyeltem, amúgy is jól szűri a WG (vö.: az EA a Star Wars Battlefrontnál, höhö...) - hanem hogy a játék mechanikája maga a csalás: gyakorlatilag az összes hajótípus arra van kihegyezve, hogy minél nagyobbat tudj sebezni - a BB-kbe. Persze, ott a BB orbitális nagy sebzése (már ha az RNG-god engedi, és 12 lövedékből 1 talál, 4 átmegy, 2 lepattan(!!!), a többi meg eltűnik az éterben, egy CA esetén. Vö.: tegnap előtt egy CA egy salvóból két BB-t gyújtott ki), vagy az elképesztő tűzerő a másodlagosoknál (már ha van idegrendszered kihúzni a Tier VIII-X német ágat), a hatalmas méret miatti helyből fakadó nagyszámú légvédelem (amit birodalmi rohamosztagosok kezelnek). Oszt ennyi. Ehhez képest a DD-k és a CA-k alapvetően hasonló képességekkel bírnak, ha valami látványosan vissza van véve, mint pl a ruszki DD-n a torpedó lőtávja (ami azért TierX-nél csak eléri az átlag 10 km-t...), akkor valami másnak a maxra húzásával ki van kompenzálva. A BB-nél meg csak simán így jártál, játsz másik ággal, ha akarsz olyat - a ruszki BB-knek kicsi a lőtávja, és még spotter repcsit sem kaphatnak. Ellenben a foschtalicska szórású japán hajókon mindnél ott a spotter repcsi. A mindkét szempontból jó amcsiknál meg állnak a levegőben a lövedékek és még egy Yama is kifordulja a Montana salvóját. Beszarás. És akkor ehhez jön az, hogy BB-vel, a magas tierű franciákat illetve a japán Tier IX-X-et nem számolva, nem nagyon tudsz okoskodni. Annak, hogy német 4x2-vel vagy a japán Amagival sziget mögött bujkálj semmi értelme, a távolsági sniperkedésre talán ha összesen 2-3 hajó alkalmas (pl az előbb említett Amagi), de akkor ugye jön a kempelés vádja, hiába vagy csapatelső sebzésben, és kb ennyi. Az összes többi BB egyetlen lehetséges felhasználási módja, hogy bemész és ütsz. Azaz mennél, és ütnél, ha így viszont nem égetnének hamuvá, meg foschnák rád a torpedókat a láthatósági határon túlról a CA-k és DD-k. Épp tegnap volt, hogy próbáltam fedezékből, előre-hátra hintával feltartani egy Nagato-Massachusets-valmi olasz CA triót a Monarchal. Erre írja csetben a CA-s csapattárs, hogy sziget mögül nem segíthetek megnyerni a csatát, menjek ki, és harcoljak úgymond "férfi módra". Mondom, jólvan bszki, kimentem, 43 másodpercen belül kilőttek. Szóval nem tudom, érthető-e a különbség: a BB-k szarrá vannak hendikeppezve, úgy ,hogy nincs a hátrányaikra játéktechnikai ellenszer (azon kívül, hogy ne fordulj broadside), a CA-nál és a DD-nél viszont minden hátrányuk vagy kompenzálva van, vagy kis ügyességgel kitanulható a kihasználása. Na, nekem ezzel van a legfőbb bajom, ezért mondom, hogy nem a játékos, hanem a játék csal.

*Ja, igen, a tengóknál meg külön öröm a nyomkövetős torpi... Annak az anyját kéne megsorozni nyomkövetős, 70 centis műfalloszokkal, amelyik ezt a buziságot kitalálta. És semmiylen módon nem tudod leszedni a pinget... baszki, még co-opban is kiszed vele a bot tengo...
    Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2022.09.17. 12:31:43