banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    Hát, szerintem ebben a játékban a "beleszarok 600" hozzáállás, több normális játékost fordított el ettől a játéktól mint a cheaterek. Meg pontosan milyen cheatről is beszélünk? Aimbot? Vagy "spothack"?
    Nem azzal van a gond ebben a játékban, hogy eltalálnak ha full broadside vagyok, hanem az hogy a csapattársaim nem tudják mikor kell és mikor nem kell pusholni. Nem érzik. Nincs stratégiai, vagy taktikai érzékük vagy csak egyszerűen leszarják. Mondhatjuk ezt annak is, hogy "csak kimondottan szórakozni jár fel". Bár ezt már ezerszer kitaglaltuk a streamekben is, hogy fingunk sincs mi a bránert lehet élvezni azon, hogy egy meccsen lövök 5x a BB-mmel, találok 3x és csinálok 20k sebzést 10 perc leforgása alatt.
    A cheat-re visszatérve: A lövéseknél a szerver oldalon számolódik ki a "shell grouping", tehát hogy egész konkrétan hol találsz. Ezért van a sok desync. Ezt nem tudod befolyásolni kliens oldalon. Maximum azt láthatod hová fog becsapódni a salvo, miután kilőtték. Ha felnézel a netre, láthatod is hogy a wows-ban csak ilyen cheateket használnak. (már aki) De nekem speciel nem ilyen jellegű gondom van a játékkal. Meg még nagyon sokunknak. Nem az a bajunk, hogy valakit eltalálunk-e vagy sem. Meg, hogy valaki hogy találhatott el "így meg úgy". hanem az hogy a meccsek szarok. Fosok. A konkrét teljes meccsek egész egyszerűen unalmas, értelmi fogyatékosok harca sok esetben. Amikor úgy érnek véget a meccsek, hogy a 12. kap 2-300 xpt, a felette lévők meg 3-400-at??? Az első 1-2 játékos karcolgatja talán a 600-800-1000 xpt??? Random meccs végén? Co-op-ban még oké... Egész egyszerűen tele van a játék beleszarok 600 stílusú emberekkel, akik ráfogják, hogy "ők csak szórakozni jönnek" és ezzel másik kitudja hány ember játékát is tönkreteszik. Ugyanis ez egy csapatjáték. Csak sokan még ezt az alapvető tényt sem veszik észre. Mennek a vakvilágba J vonalon egyedül 20-ról pötyögtetnek, csinálnak x dmg-t azt jóság van. Majd full hp-vel túlélik a full vesztes meccset. Arról megint nem is beszélve, hogy sokan még azt sem tudják, hogy minden meccsen kifizetik a hajó összes költségét, függetlenül attól túlélik-e vagy sem a meccset. Senki nem várja el ezektől a playerektől, hogy tanuljanak meg super unicum szinten játszani (én sem tudok). De legalább alap dolgokkal legyenek tisztában. Egy romboló (még ha shimakaze is) nem csak és kizárólag a szélekről való torpedózásra való. Vagy hogy a BB nem kizárólag tankingre, vagy messziről való "snipingra" van (akármelyik). Cirkálókra sem lehet ráhúzni, hogy azért mert DM vagy Moskva, nem mozdulok vele a sziget mellől. Vagy egy Woosterrel pl. Mostanában pl. egyre több a Yoshino player aki 18-20-ról rangemodddal egész meccsen pötyögtet. Igen puha hajó, de akkor is lehet vele faszán DD-t elcsípni is pl. Csak okosan kell.
    Sok ilyen dolog van. Pl amit mondtál, hogy ha cirkálóval vagy akkor nem olyan a dolog füstből lőni mint DD-vel. Ez sem igaz általánosságban. "Smoke firing penalty." Minden hajónak más. Általában kaliberhez van kötve, nem hajótesthez pl. De ez sem teljesen igaz mert a WG össze-vissza kuszálta már ezt a mechanizmust is. Pl. az Elbing 150mm-es ágyúinak 3.53km a smoke firing penalty, míg a Kleber 139mm-esének 4.15km. De ha már a cruisereknél tartunk a minonak pl. csak 5.4km. A Leandernek speciel 4.6km csak. Tehát ha a Leanderrel füstben lő valaki és észreveszik, akkor javasolt a hydro-t azonnal benyomni (ha még nincs) mert 4.6-on belül van egy (feltehetőleg) DD. és mivel a Leandernek 4km-es a hydroja így gyorsan el is lehet csípni akár a füstben ülve/mozogva is. De mondjuk ha onnan kiszúr akkor érdemesebb azonnal elhagyni a füstöt és elkapni a szemtelent :) Nincs olyan DD akinek 4.5km a concealmentje.
    Egy szó mint száz: A két tábor lehet, hogy meg van még mindig, csak a "szórakozásból játszó" kezd kicsit többségben lenni azokkal szemben akik értelmesen akarják játszani a játékot és nem mazochisták. Az a baj, hogy amíg az én felem (értelmesebben játszó playerek) ezer és ezer indokot tud mondani, addig a másik csoport csak annyit tud felhozni, hogy "én így élvezem a játékot, ez csak egy játék"...
    Ha fociban bemennék és egész meccsen belerúgnék 3x a labdába, azt is úgy, hogy lehetőleg játékosnak ne nagyon legyen esélye se elkapni, a kaput még célba se veszem, és a végén úgy jövök le, hogy "nekem ez jó szórakozás volt, ez csak egy játék"... akkor valószínűleg legközelebb nem hívnának nagyon el focizni sehová. Erre lehet mondani pár példát de annyi a lényeg, hogy itt muszáj alapon kell egyre többet ilyen típusú játékosokkal egy "csapatban" játszani. Nem túl felvidító.
    Ha érdekel tudok jópár screenshotot mutatni ilyen emberkékről meg csapatokról. Csak most lusta voltam munka után még a szöveg mellett feltölteni 10-15db képet is. Ez mondjuk már tavalyi, de ilyenek. Ez már idei pl.
    Vagy itt vannak magasabb tierben is: 1, 2
    Itt most nyilván a lényeg a vesztes (hol mi hol ők) csapat xp-jét kell nézni. Siralom.
    Ellenpéldának pedig ez pl.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2021.12.14. 18:31:51