banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    Hát ebben rohadtul nem értünk egyet. Szerintem kurvára nem mindegy, hogy valaki randomban kezdi el megtanulni magát a hajó irányítását, a consumable-ök kezelését (heal, repair, engine boost, smoke, AA, stb.), az alap mechanikákat, meg úgy nagy átlagban magának a játéknak az irányítását, vagy co-op-ban ahol senkit nem zavar vele. De gondolom te arra gondolsz, hogy taktikailag meg stratégiailag semmi köze egymáshoz a kettőnek. Nos nyilván semmi, persze.
    De azért hagyjuk ibolykát, hogy a random meccsek olyan kibaszott nagy színvonalat képviselnének manapság, főleg az elmúlt 1-2 évben. Néha komolyan el lehet gondolkodni, hogy mi az anyja picsája forog pl. egy olyan player fejében aki egy full hp BB-vel menekül 950-200-as állásnál. Meg azok a shima main-ek akik egész meccsen semmit sem csinálnak csak és kizárólag torpedóznak 15-20-ról, és 990-nél egyedül vannak de még kilövik az utolsó sorozat torpedót. Sok ember még azt a nyomorult számlálót sem nézi. Meg úgy általánosságban semmit.
    Úgyhogy én úgy gondolom, hogy magára a "random"-ra nem nagyon kell felkészülni, főleg ha a mai színvonalat veszem alapul. Inkább a játék alapjait kellene jobban megtanulni sokaknak. Na de ha tele vagyunk (szó szerint, saját tapasztalat) olyan playerekkel, akik 5 co-op és 20 random meccs után már ranked-ben nyomulnak? Mi a faszt várunk? Könyörgöm az ilyen azt sem tudja, hogy van freecam pl. Vagy, hogy ha full broadside-ban áll akkor instant megdögölhet. És mivel nincs kötelező tutorial része (és nem is lesz) a játéknak így marad a co-op mint tanulópálya. Magát a randomot meg "megtanulni" úgysem lehet. Mindenki másképp játszik. Mindenkinek más hajó jön be. Pl annak is ki kell alakulnia, hogy mi az a class amivel a legjobb valaki, vagy amivel a legjobban szórakozik.
    Abba megint bele lehetne menni, hogy hogyan száguldoznak át alsó tier-eken az új játékosok. Az sem tesz túl jót pl. randomban, hogyha megvesz egy Arp Yamato-t vagy egy t9-es prem hajót és azzal kezd konkrétan. Azt hiszik, ha fizetnek 40k-t pl egy Arp Yamatoért akkor istenek lesznek, aztán amikor kicsit több cheek-et mutat és kapja a tripla citet, akkor meg csalásért kiált. Alapok...
    Érdekes módon nekem is jót tett a co-op. Full solo player vagyok, soha még csak divben sem mentem. Így van 53% WR-em. És játszom 2018.01.01.-e óta. Teljesen autodidakta módon, önszorgalomból tanultam meg a játékot. Hogy ne csak élvezzem a játékot, hanem lehetőleg ne az értelmi fogyatékos réteghez tartozzak. Mindenki arra készül fel, amire akar...
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2021.12.11. 08:46:18