banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Egyébként van ilyen. A kezdetek óta benn van a játékban a "Játékos profil szint" és a Ranked az utolsó előtti szinten van. Ehhez olyan 150-200 csata kell. Sajnos attól hogy valaki hülye, 1000 csatával sem lesz okosabb. Meg 10.000 csatával sem. Tegnap rám irt valaki egy csata után, hogy csak 100 csatám van Lyonnal, inkább játsszak valami más játékot. Az, hogy nekem 100 csatával van annyi átlag sebzésem, meg WR-em mint neki 500 csatával, nem igazán zavarta. (am meg ha nem játszok, akkor hogy a retekbe legyen 500 csatám nekem is? Fck logic!) Amikor megkérdeztem tőle, hogy ez miért van (ha 500 csatája van Lyonnal, akkor miért nem tud vele jobban játszani, mint én 100 csatával) arra persze nem kaptam választ, csak hagyjam abba a játékot. Mert ő az okos, ő tudja.
    Tegnap én is Rankedeztem. Összesen 4 csatát mentem, mind a 4 bukó. Ebből 3 volt Ranked. Két csata ugyanazon a pályán volt, csak az ellentétes oldalról indultunk. Az egyiken DD voltam és egy másik DD-vel elindultam az egyes foglalási pontra, az egész csapat meg a dupla oldalra ment. Mondtam nekik oké, de akkor nyomják át azt az oldalt. Persze az ellenféltől a mi oldalunkra jött 2 dd, a radaros CA meg a BB is. A Shima-t rögtön ki is szedték, én meg összeszedtem egy random torpot, aztán gunfightban legyőzött a Daring. Persze a csapat közben nem nyomta át a másik oldalt, a BB közben elkezdett középre menni, ahol semmi nem volt, a Daring ágyuval lőtte úgy hogy nem is füstölt magának, aztán persze a Yama is osztotta a végén az észt, hogy nem volt spot. Jah, mert a tőle 9 km-re levő Daring úgy ágyúzott, hogy nem került spotra. Hát persze.
    A következő csatában mind a három BB el akart menni a dupla oldalra (2 Yama és egy Conqueror) mire beirtuk nekik, hogy azért ezt nem kéne. A dd-t persze itt is rögtön kiszedték előlem, én meg hiába radaroztam az ellenfélét, a 3 BB fogta magát és elment megkerülni egy szigetet, miközben 2 dd meg 2 BB engem lőtt, semerre nem tudtam mozogni. Másodszor is kiradaroztam a dd-t, akkor se lőtt rá senki. A csata végén megnéztem, nekünk 2 BB volt 45% WR alatt (de a harmadik se csinált semmit), az ellenfélnek mind a 3 50% felett volt. Ebből a mi oldalunkon csak 2. Az első csatában, ami Random volt és a Lyonnal mentem, a végén már csak én éltem és egy Tirpitz. Ketten üldöztünk 4 BB-t, akiket a CV is támogatott. (Jó, igazából csak 3 BB-t üldöztünk, a full HP-s Nagato jött felém, a Tirpitzet meg közben elintézte az Amagi)
    Lehetne most arra hivatkozni, hogy hol itt a balansz az MM-ben? A WG már többször is kijelentette, hogy a játékosok képességeit illetően semmiféle balansz nincsen (függetlenül attól, hogy egyes csatamódoknál ki van emelve, hogy a csatákat az azonos képességű játékosok között osztja szét, de ez nyilvánvalóan hazugság) Amúgy ha tényleg igy lenne és a hülyéket rakná egy csapatba, a másikba meg a jókat, akkor tényleg 100-0% lenne a nyerési arány. Az, hogy a hajók leosztásában ez mennyire korrekt, szintén lehetne hosszan vitatkozni (az egyik oldalon 3 radaros hajó, a másikon 0), de amig van olyan csata, ahol a 3 radaros hajó veszit, addig a WG is hivatkozhat erre, tehát balansz ebben sem lesz.
    Az egyik klántársam kitöltötte a WG kérdőivet és beleirta, hogy vegyék ki az Arms Race-t, mert szerinte hülyeség. Az Arms Race, akárcsak a Ranked opcionális, mindenki maga dönti el, hogy akar e játszani vagy sem. Tehát azért, mert valakinek nem tetszik, még nem kell kivenni, az adott játékos ne játsszon vele, ott van még a Random/Coop, meg a Scenario. Az epicentert sem fogják sztem kivenni, mint csatamódot, pedig a játékosok többsége azt se érti. De ezért mondjuk nem a játék a hülye.