banner
A Wargaming új MMO játéka
  • pajer_csaba
    Félre értesz. Engem nem érdekel, hogy ki fúrt kit, vagy hogy ez az alja vádaskodás igaz-e egyáltalán, akár pro és kontra. Tök lényegtelen. Neked sem kéne ilyen hevesen bizonygatnod a dolgokat. Mert ha igaz, akkor tök mindegy, ha meg nem, akkor is. Lényegtelen. Értelmetlen. Mint ahogy az is, ahogy Trucker kezelte a helyzetet. Megtörtént? Megtörtént. Igaza volt? Nem volt igaza? Kit érdekel? Az élet megy tovább, a nap holnap is felkel, a hajókat továbbra is össze vissza tekergetik. Számít ez? Kinek? Az önérzetednek? Igen, az fontos. Csak egy pont után már az egész egy olyan formát ölt, mintha egy izzó vasat markolásznál: rohadtul csak neked fáj. Meg a másiknak a saját sérelme. Meg a harmadiknak, meg a negyediknek is a sajátjaik. A sor végtelen, és ki akar beleőrülni, mire eldönti, hogy igazából kinek van/volt/lesz igaza? Megéri? Változik tőle valami? Meg nem történtté válnak dolgok? Ki nem mondottá a szavak? Tényleg jelent ez bármiféle kompenzációt? "Na és akkor talán nem hal meg?" - hogy egy klasszikust idézzek.

Persze, mindenki szidja a játékait, én is szidom a WoWS-ot, SWTOR-t, de azért csak jó érzés 1,5-2 órára egy BB-vel lövöldözni, vagy fénykarddal bohóckodni. Meg persze közben azért a k anyját mindenkinek. Is. (Épp tegnap telt be az ignore-listem...) A kettő nem zárja ki egymást. A stat sem függ össze azzal, hogy ki mennyire szereti az adott játékot. Vannak akik lesz*arják a játék-technikai tökéletesítést, WoWS-ban, WoT-ban, SWTOR-ban is. Én is ilyen vagyok. Évek óta csak annyira érdekel ez, hogy ha már hasznom nincs, legalább kárt ne okozzak. Ezért (is) tértem át inkább co-opra. Másoknál meg úgy nyilvánul meg a szeretet, hogy mindent beletolnak abba, hogy tökéletesen kitanulják a játékot. Én mindkettőnél értem a problémát és az erényeiket is.

Én sosem akartam megmutatni, hogy kell klánt vezetni. A napi teendőkért felelős tisztként megtettem, amit a feladatomnak gondoltam, alapszabályzatot szerkesztettem ,toboroztam, mentoráltam, eventeket szerveztem, bíráskodtam, stb... A saját klánomat nem ezért hoztam létre. Ez egy anti-klán, ha úgy tetszik, ezért is mondtam, hogy csak úgy lehet bekerülni, ha az ember lemond a klánosdiról. Mert ez egy menedék az értelmetlen és felesleges viták, a kivagyiskodás és a "majd én megmutatom, hol lakik az Úristen"-félék elől. Nem véletlen, hogy az eddigi 7 önként jelentkezőből kivétel nélkül mindet elirányítottam az egykori klánba. Ott majd segítenek nekik, a kérdéseikre válaszolnak, meg kitanítják őket, meg mehetnek community-eventeket, mindig lesz ember heroicra meg fp-re, meg kedvükre kiélhetik az intrikus és pletykálkodós hajlamaikat is. Én nálam csak játszani lehet. Semmi egyebet.