banner
A Wargaming új MMO játéka
  • pajer_csaba
    Kifejezetten visszataszító volt ezt a vitát végigolvasni. Mint játékosokat, akiknek a tudására adni lehet, tisztellek titeket, de ami mocskolódást levágtatok, az valami rettenetes. Az egyetlen ok, amiért hozzászólok ehhez a szar-cunamihoz, az annak afelismerése, hogy ez tényleg valami sajátosan ungarische jelenség lehet - az én egykori SWTOR-os klánomban pontosan, de hajszál pontosan ugyan ez a csetepaté játszódott le, bár ott végül más lett a kimenetel.

Ott én nem voltam alapító, csupán a vezetőség tagja ("tiszt"), és a guild-leader is már a 2. volt, amikor ugyan ez a balhé kitört ott. A problémát szintén az okozta, hogy gyűjtőklánként nem voltak kötelező jellegű dolgok, emiatt sok játékos nem igazán fejlődött, és a néhány meglévő pro ezt elunva szerette volna a saját képére, progress-klánná formálni azt, amihez viszont először a tiszteket és a guildleadert kellett megfúrni. Eleinte jól mentek a dolgok. A pro játékosok mentorprogramot és raid-gruppok felállítását javasolták, amiket a vezetőséggel közösen meg is szerveztek - csakhogy ők ezt arra használták, hogy a játékosokat vegzálják, a "selejtet" addig basztassák, amíg kilépnek/abbahagyják a játékot, így szelektálva ki a tehetségeseket. Az egyre több panasz miatt mi, a tisztek elkezdtünk fellépni a pro (kb 4 fő) ellen, amiből általános anyázás kerekedett (a problémát fokozta, hogy az egyikőjük volt a klán dc-szerverének tulajdonosa), végül a guild-leader kirakta őket. Erre ők bosszúból minden olyan klános eventet megfúrtak, ami pvp-instát igényelt, ebben segítségükre volt, hogy az egyik létező legnagyobb és legbefolyásosabb klánhoz fordultak támogatásért. A háborúnak végül az vetett véget, hogy a 4-ből három tiszt (köztük én) önként távozott a klánból, a guild-leader pedig átadta a helyét egy másik, a vitában semleges állásponton lévő srácnak, aki visszahívta a renitenseket (azóta már több vezetőségi váltás is történt a klánban, meg egy névcsere, a pro-kat meg hol kirakták, hol vissza invelték, most éppen azt hiszem megint bannolva vannak...).

Ami engem illet, arra a felismerésre jutottam, hogy az e-pénisz méregetés, a pixel-f*szverseny és az ilyen klánosdik "hatalmi" cicaharcai lóf*szt sem érnek. Alapítottam egy saját klánt, ahol kb teljesen egyedül vagyok, az egyik haverommal kimaxoltuk a statjait, és én ezzel teljesen jól el is vagyok. A belépésnek egyetlen egy feltétele van: le kell mondani róla.

Mindezt azért írtam, le, hátha Ti is észreveszitek srácok, hogy ez az egész ki kit fúr, meg ki milyen hatalmat akar, meg ki mit mibe mennyit tesz bele, egy orbitális nagy faszság... Semmi értelme veszekedni, meg anyázni, meg gerinctelenkedni egymással egy k*rva játék miatt. Merthogy ez - akár az SWTOR, akár a WoWS - még mindig csak egy játék, amely "játéknak" ugye pont az az értelme, hogy az ember azért játszik vele, mert élvezi. Tehát ki az a barom, aki azt élvezi, hogy a másikkal balhézik hülyeségeken?

(Amúgy anno azt hiszem, én is beléptem a Tucker-féle klánab, aztán inaktivitás miatt kiléptem ,amit jeleztem is. Azóta - pár hete, hónapja - beinveltek valahova máshova - valami "Rumot a tengerésznek", vagy mi - ami asszem hasonló sorsra jut majd a részemről. Egyszerűen túlságosan szeretek magamban játszani...)

A vitához a továbbiakban semmit nem szeretnék hozzáfűzni, a magam részéről befejeztem. Bocsánat, hogy így is túl sokat pofáztam róla.