banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Mentem néhány csatát a T6 tengókkal az este. Valóban nincs nagy aktivitás ennél a hajó osztálynál jelenleg.

Ebből következett, hogy két csata volt csak saját szinten, a többi, hét-nyolc viszont T8-ban. Egy kivételével mindegyikben volt hordozó is.
    T8-ban nem nagyon tudtam vele csinálni semmit. Bár ez így nem pontos megfogalmazás. Ha romboló hordába futottam, akkor nem tudtam semmit kezdeni. Cirkálókat meg lehet lepni néha. A fő "eledele" a csatahajók. Ennek természetesen nem fognak örülni a csatahajós játékosok, de sajnos ez az ág az ő bosszantásukra lett kitalálva.
    Rombolók, cirkálók könnyedén kifordulják a támadásokat. Bár ennek a gyakorlatlanságom is az oka lehet. Meg kell tanulni mikortól szabad őket pingelni és akkor talán van esély a hatékonyabb támadásra.
    Csatahajó esetében meg szinte mindegy. Nyeli, mint kacsa a nokedlit...szokták rá mondani. Oldalt fordul...mindegy, szembe fordul...akkor is.
    Kis térkép mutatja, merre járnak a saját torpedók és azt figyelemmel kísérve, egészen a közelében kell kezdeni hatékonyan pingelni. Bezöldül hamar és onnantól már komoly sebzést oszt.
    Hordozót esélytelen támadni vele, mert egy részt el sem lehet jutni odáig, másrészt meg sokkal lassabb a tengó, így nem fogja utólérni.
    Ma próbálkozom a T8-l is. Gondolom, sokkal nehezebb lesz a dolog, mert egyre tapasztaltabbak a játékosok és hamar bedarálják a kis hajómat.
    Játékélmény szempontjából olyan nyugis horgászathoz hasonlítanám.

Írtam korábban, hogy ha filmekhez hasonlítanám az osztályokat akkor:

- A hordozó - pergős akciófilm, sok bunyóval, kevés dumával. A főszereplőnek nincs ideje rá.
    - A csatahajó - lassú dráma, sok pofázással. Mindenki mondja a magáét, állva, sokszor egyhelyben.
    - A cirkáló - vígjáték, "Szétégetlek, vazzeg!" felkiáltásokkal.
    - A romboló - kém-vagy sorozatgyilkos film, sok settenkedéssel, hátbaszúrással és gyors halállal mind a két oldalon.
    - A tengeralattjáró - természetfilm a Natgeo csatornáról. Csendes horgászat, búvárruhában, néha menekülés más ragadózók elől.
    - Ha az egész játékot jellemezném, akkor Sci-fi, sok kitalált hajóval, valósághoz nagyon kevéssé hasonlító, motorcsónak sebességgel forgolódó hajókkal, fura, fizikát hírből sem nagyon ismerő, fegyverekkel.