A Wargaming új MMO játéka
-
Jó a kérdés.
Azt javaslom, csinálj egy bilentyűzet alaphelyzetbe állítást a játékban. Hátha segít.
Amúgy még esetleg a kiosztásról készíthetsz egy képet és ide beillesztheted. Hátha valakinek van ötlete a hibával kapcsolatosan.
Elég sokszor feltelepítettem már illetve az utóbbi majdnem két évben Linux alól játszom ezt a játékot, de ilyen még nem fordult elő.
Azt ugye tudod, szerintem meg sem kell említenem, hogy a követés csak arra az időre működik, míg a lövedék a levegőben van, illetve a torpedók aktívan úsznak a vízben. vagyis a követő gomb csak ekkor működik.
Plata: Ez egy érdekes jelenség. Ilyennel sem találkoztam még. Gondolom, nem a minimapon (képernyő jobb szélén kis térkép) próbálod a dolgot, hanem a normális nagy térkép megnyitásakor. Mert csak ott működik.
Esetleg ott is javaslom, hogy egy billentyüzet visszaállítást kérni, és utána próbálkozni újra.
Amúgy, ha már szóba hoztam a dolgot, ezen a fórumon is megemlítem.
Akinek nem létszügséglet a Windows, mondjuk csak játszani van fent a gépén és mondjuk nem is csili-vili új gépe van, annak érdemes lenne elgondolkodnia, hogy másik Op. rendszerre vált.
Ugye most a Windows 11-re váltáskor sok gépet próbál kizárni a Microsoft. Lesznek bizonyára kiskapuk, stb. Nem is ez a probléma, hanem az, hogy egyre erőforrás igényesebb a Windows már alapból.
Ha nem tudsz, vagy még nem akarsz komolyabb eszköz beruházásba kezdeni, érdemes a meglévő gépre telepíteni egy Linux verziót.
Nekem elég öreg gépem van és már a Win 7-ről 10 re való átállás sem tetszett neki. Lassúcska már hozzá. Jobbra sajnos nem telik.
Meglepően sok játék fut valamilyen formában linux alatt. Nem az emulációra gondolok, hogy például virtuális windows alatt futtatni, stb. A játékok jelentős része már Steam alatt megtalálható. Ide fejlesztettek egy Proton nevű alkalmazást, amitől a játékok megtáltosodtak.
A másik lehetőség a Wine használata. Ez alatt sok olyan megtalálható, ami még Steam alatt nem.
Sok video van fent a neten, így nem ragozom a témát.
Linux alatt ugyan az a játék hasonló sebességgel fut, úgy mint Windows alatt. Oda ugye sok minden program kell. Ilyen-olyan védelmek, stb. Linux alatt jelenleg még elegendő a tűzfal és ennyi. Így több erő forrás jut egy öregebb gépen is, hogy jó teljesítményt nyújtson.
Van egy játék típus: cheat védelemmel ellátott játékok. Most nem jut eszembe pontosan a neve. Nos, azok még nem futnak Linux alatt, mert nem támogatja egyik fejlesztő sem az ezirányú fejlesztéseket.
A többi játék elég jól, vagy kevésbé jól, de el fut. Minden konkrét játék esetében érdemes utána nézni, hogy amivel akarunk játszani, az milyen minősítést kapott a többi linux felhasználótól.
Persze nem mindenkinek ajánlott a linux, de a Windows 11 közeledtével szerintem érdemes elgondolkodni rajta, hogy szükséges-e otthoni gépre, vagy nem.
Mint korábban írtam, már hosszabb ideje váltottam. Átlagos, otthoni felhasználó vagyok. Nem konzol zsoké. Nem tudok programozni sem. Napi használat, internet, néhány játék, stb.
Teljes mértékben megfelelő a linux erre a célra.
Mivel magam is kezdő vagyok a témában, így egy jól támogatott, komoly magyar fejlesztő közösséggel is rendelkező Linux verziót választottam. Ez pedig a Linux Mint. Ezt is javaslom minden olyan érdeklődőnek, aki gondolkodik a windowsról való áttérésre.
Fel merülhet a kérdés, hogy kell-e mellé Windows, vagyis Dual bootos gép. Azt kell mondjam, hogy nem kell. Teljesen fölösleges. Eddig minden olyan programra találtam alternativát, amit itthon használok.
Itt kanyarodok vissza a játékra is. A WG Command center-e sokáig nem volt futtatható Linux alatt. A Steam-s Warship az ment tökéletesen, de ott meg nem lehet régi acc-l bejelentkezni mert a WG munkatársai letiltották ezt a lehetőséget.
Sikerült közben a linux programozóinak megoldást találni a dologra és így már működik a Command center is. Telepítés után teljesen olyan, úgy is működik, mintha Windows alatt használnák. Természetesen a játék is.
Így, akinek csak azért van Windows a gépen, hogy ezzel, esetleg a tankos részével játszon, az megnyugodhat, mert linux alól is működik a dolog.
Kell-e fizetni Linux-ért? A LInux Mint ingyenes és szabadon felhasználható. Teljes értékű operációs rendszer. Heti többszöri frissítéssel.
Kutakodik-e a felhasználó után úgy mint a Windows? A válasz egyértelműen nem. Renkívül minimális adatot gyűjt, amit alaposan dokumentál, hogy miket. A Windows-l ellentétben, ahol fogalma sincs a felhasználónak arról, mi kerül ki a gépéről.
Még hosszan sorolhatnám, de remélem, van itt a csoportban olyan, aki elgondolkodik a kérdésen.
Mutatok egy képet a gépemről. Ha nem is kedv csinálónak, csak úgy, hogy lássátok, teljesen normálisan használható.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.09.05. 21:30:27