A Wargaming új MMO játéka
-
pajer_csaba #19440 Szerintem nem feltétlenül az RNG létével van gond (a klánháború említésétől a hideg kirázott), hanem azzal, ahogyan be van állítva. Emellett én úgy vettem észre, hogy sok esetben minden az RNG-re van fogva, mintha csak egyetlen RNG létezne a játékban (mind fölött...), holott sok olyan zavaró dolog is van, ami lehet, hogy egy szimpla programkód ("script", ahogy kotoncuki szokta írni...
<3 ), és az aktivál egyes esetekben RNG-t. Ami viszont megkérdőjelezi például a játékos kiosztás sorsolásának "randomitását", ezáltal az itt használatos RNG balansz-szerepét is. Innen úgy tűnik, hogy biztos van egy szelektálás az RNG mögött, csupán a mértékn érdemes (vagy érdemtelen...) vitatkozni, a'la "script", azaz minden előre le van zsírozva, és az RNG csak dísznek van, vagy csak egy lehelletnyi ráhatás, és mindenről az RNG-god dönt. De ez még mindig csak a csapatok kiosztása. (És részemről, mint amúgy bölcsész csávótól, erősen spekulatív fejtegetés is, kéretik akként is kezelni!)
A lövések RNG-je megint más terület - ott pl simán lehet sokkal szabadabb kezet adni az RNG-nek, de én speciel nem csodálkoznék, ha ott is lenne egy előzetes osztás, hogy mondjuk 3x4-es lövegkiosztásnál, a 12 lövedékből csak 5-re rak rá még RNG-t a játék (ergo a többi 7 lövedék 100%, hogy mellé megy), hogy mennyi és hogyan találjon közülük ténylegesen is.
Azt, hogy az RNG teljes hiánya ennyire lerontaná a meccsek balanszát, kicsit kétlem. Biztos, hogy azonnal megnőnének a különbségek, de mivel így viszont már tanulható lesz a játék, bárki, aki rászán egy kis időt, pro szintre kerülhet és végül pro-k állnának szemben pro-kkal, a "rosszakat" meg leginkább az új játékosok jelentenék, akik még nem ismerik a kötelező kombókat és célterületeket, mint szinte minden pvp-játékban, ami viszont gyakorlással és egy 140 gombos gémeregérrel kiküszöbölhető lesz bárkinek. Nem állítom, hogy ez jobb lenne, de azt se, hogy olyan rettenetesen siralmas, mint amit Te mondasz.