banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Én is a Hood-ot akartam példaként felhozni. Szintén csatacirkáló volt, de még ő is csak 31 csomót tudott, ráadásul jóval kisebb kaliberű ágyúk mellett. És ahhoz a 31 csomóhoz is 24 kazán kellett. A nem kevés légvédelmi fegyverét is etetni kell valamiből. És a hajó hosszának növelése is rontotta a sebességet, szóval ezzel sem volt egyszerű játszani.

Az amerikai csatahajókra általában jellemző, hogy minden más nemzeténél rosszabb a lövedék ballisztikája, nekem ez volt az első BB ág (meg igazából az első ág is) amin eljutottam T10-ig, de a Carolinat nagyon nehéz volt megszokni a nagy lőtávja és a lassú lövedékei miatt. Szinte bárki ki tudta fordulni a lövedékeket, ha figyelt.

Az "új" amcsi mini BB ág sztem nem csak nekem nem jött be, mert alig látok belőlük csatában. Szóval azokon nem nagyon kellett nerfelni, annyira hulladékok voltak már a kiadás pillanatában.
    Az orosz BB-k brutális ágyúi mellé megkapta a legjobb légvédelmet és még gyorsak is. Nem véletlen a leggyakoribb BB Rankeden meg CB-n.
    Az olasz cirkálókkal sem volt nagy kunszt megtanulni játszani. Gyorsak, fordulékonyak, jó lövegek, még füst nélkül is megállnák a helyüket. A csatahajóknál kicsit más a helyzet, mert a kis lőtávjuk és a concealjük miatt egy nem túl közel álló rombi vagy cirkáló is felspottolja őket, szóval füstből nem nagyon lehet lövöldözni.
    A német dd-k elsőre nekem is rémisztően fosnak tűntek, de az előző Ranked szezont nagyrészt a 31-el toltam végig és majdnem jobb csatákat mentem vele, mint a full op prém tesójával, a 39-el. Rankeden még a torpedói is egész használhatóak voltak.

A holland cirkálók sztem sem nevezhetőek op-nak, nincs se torpedó, se másodlagos, a légvédelmük elvileg jó, de a 3,5km-es lőtáv elég vékony. Nem vagyok benne biztos, hogy csak az airstrike tudja kompenzálni a hiányosságait, Rankeden/CB-n pl a torpi hiány miatt simán lerohan az ellenfél.
    Elvileg az op hajók között ott a Gróf, amit a mostani CB-ről ki is bannoltak, részben értem hogy miért, hiszen egy majdnem csatahajó brutál torpedókkal és elfogadható légvédelemmel. Ugyanakkor a lőtávja és a sebessége miatt sztem egy gyorsabb, mozgékonyabb csapat simán tudná kezelni. Én inkább az ISE-re szavaztam volna, de nyilván nem bannolnak ki egy olyan hajót, ami nemrég került csak be a játékba.