banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    Ne haragudj, de szerintem kicsit "túlszereted" a Graf Spee-t :) Jó hajó, félre ne érts! De messze nem annyira amennyire te beállítod.
    Először is hiába tudod healelni a tüzet, ha majdnem addig égsz mint egy csatahajó. Ez az egyik hátránya a zsebcsatahajó "osztálynak". Amíg a Nürnberg 30 mpig ég, addig te 45. Az pont 50%-al több idő. Nem kevés.
    Hiába vannak "baszott nagy csatahajó ágyúid" ami mellesleg egyáltalán nem nagy tekintve, hogy t6-ban a legkisebb BB kaliber a 330 milis Dunkek, de neki meg 26 mp-es reloadja van. A többieknek mind 356, 380 vagy nagyobb.
    És a DPM-eket sem véletlenül írtam, de látom annyira nagy a rózsaszín köd, hogy arról nem akarsz tudomást venni :D
    DPM = Damage Per Minute
    Az annyit jelent, hogy ha egy percen belül az összes shelled talál és penel, akkor az a max. amit sebezni tudsz. Ha összeszarod magad akkor sem többet. Még azt sem tudom mondani, hogy ha citadelt lősz, mert ahhoz mellette az összes shellnek ugyanúgy penelnie kellene.
    A DPM mellett jön szóba a pontosság, hogy mennyire konstans és megbízhatók a találatok. Na ez a Graf Spee-nél jóval rosszabb mint pl. egy Nürnberg-nél. Egy jó player Nürnberggel kiteolva szarrá éget egy Graf Spee-t. Ha meg broadsideolsz, mert ugye a lövési szögek a Grafon elég fosok, akkor meg jön a German AP ami köztudottan jó, még 150mm-esen is.
    És épp ennek megértéséhez írtam az adatokat. Ha már túl vagyunk a DPM megértésén, akkor itt vannak az adatok amik magukért beszélnek:
    Graf Spee
    HE DPM: 57600
    AP DPM: 151200
    Mint mondtam, ennél nem tudsz többet lőni percenként. Csak ha konstans citadelezel, de az lehetetlen, főleg figyelembe véve a Graf Spee dispersionjét.
    Nürnberg
    HE DPM: 153000
    AP DPM: 351000(!)
    Mint láthatod a Nürnberg pont kétszer annyit tud belédpumpálni mint amennyit te belé. Ennyit a "csatahajó" ágyúkról. Az a tény, hogy esetleg te mindig full kezdőket kapsz ki akik folyamatosan broadsideban úszkálnak neked, az nem jelenti azt, hogy az adott hajó szarabb. Arról nem is beszélve, hogy pl. egy Nürnberg nem arra való, hogy beúszkálj 15km alá. 16,5km a range rajta, onnan kiteolva kell pötyögtetni és meghozza a gyümölcsét. Ha jól megnézzük még a range is jobb rajta mint a Graf Spee-n... 16km vs 16,5. Szóval papíron tud téged úgy lőni, hogy te vissza se tudsz :D Bár ahhoz már ügyesnek kell lenni nagyon.