22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Caliph
    persze hogy hajósnál is igy van. legjobban akkor jön ki amikor két ellenséges hajó közel van egymáshoz,és te nem arra akarsz lőni amit befog az automatika,hanem a másikra. igen tudom hogy egy gombnyomás hogy átváltson a célzás a másik hajóra,de van amikor épp nem arra figyelsz.
    rálősz a nem becélzott hajóra,pontosan célozva,a lövedékek mégis inkább a becélzott hajó felé mozdulnak,sőt néha találnak is ha közel vannak
  • Kotomicuki
    Én csak a wot-os random-ról tudok nyilatkozni, abban volt közel folyamatosan, több, mint 30k csatám: az aranykorban (7.5-ig bezárólag) semmi beszabályzás nem volt (piacszerzés időszaka), ahova lőttél, oda ment a lövedéked és azt csinálta, ami az adatlapján le volt írva.
    A 8.0-tól kezdve jött be az elkezdjük adagolni a randomot és elkezdtek nem találni, nem sebezni a lövedékek, de ezt kollektíven tették.
    Aztán eljutottak ezzel a majd a script meghatározza, mit is csinálhatsszal, hogy az utolsó tornájukat, amit T8-assal vívattak, a versenyzők arcára volt írva, hogy nagyon nem tetszik ez nekik se - akkor volt az első nagy elvándorlás, ami azért nem volt kellemes a wg számára, de nem nagyon változtattak az üzletpolitikán (már akkor sem, hanem fejjel egyenesen előre).
    Amikor abbahagytam, akkor az volt a f2p-nek kiszabott felállás, hogy minden 5.-6. (kezdetben volt ez 8 is) csatában nem akadékoskodik a script, sőt, a javadra "csal": a melléket rácsavarja az ellenfélre - akár célkörön kívülre is - , menetből kritikusan sebző találatokat oszthatsz ki - sz'al, olyan dolgokat megkaphatsz, amiről "normál" üzemmódban le vagy tiltva és csak ellened követhetőek el. Ha szerencsés vagy és még alkotói szakaszodban talál meg ez a kegy, akkor elérhetsz a régi idők eredményeinek a közelébe és olyan, álságos örömben részesít, hogy akár elnézed a "játéknak" az elkövetkező tucat csata csalárdságait is. A kedvezményezett játékosok pedig sajátjukénak tartják a sikereket és nem hajlandók tudomásul venni, hogy márpedig egy irányított rendszerben érnek el "sikereket", amit valójában csak a programkódnak köszönhetnek -> így is lehet "játékosbázist" létrehozni...

Szerintem ez a hajósnál sincs másként, mert van, amikor feltűnően elkerülik a lövedékeim az ellenfeleket és van, hogy reménytelen helyzetből is megenged még 1-2 kill-t összehozni - ekkor az ellenfél van leszedálva.
    A repülőkkel is így lehet, mert van, hogy uazon hajóval még a bejövetelükkor leszedek kettőt, de van, hogy amikor távozik a raj, akkor is még teljes a létszáma azzal a ladikkal.

Nekem ez túlságosan nagy kilengés a két végpont között, ami nagyban csökkenti a "játék" élvezeti faktorát.
  • Count Adyn
    Amikor minden sikerül :D
  • Count Adyn
    Még most is fura néha, mikor az Akizukim ledarálja a 10 es repcsiket, a Worcester meg def AA közbe ! leszed 2őt a rajből ami enem támad:D
  • Darun
    Ez elég sok dologtól függ. Most hogy mondtad, megnéztem én is a sajátomat. A Bensont idén vettem, tehát a CV rework után. A csatánkénti átlag lelövés a szerver átlagában 0.53. Az enyém 7.46. Egyrészről értem, hogy a CV számára az egyik legfőbb ellenfél a dd, nyilván azt próbálja meg először kiszedni. Csakhogy az amcsi vonalnak, különösen a Bensonnak és a felette lévőknek is elég erős a légvédelme. Ez mondjuk a statomból is látszik. Bár egy profit nyilván nem érdekel, egy 10-es CV simán kirakétáz az első három rácsapásból. A gyengébb képességű CV-s meg talán azt hiszi, biztos csak egy romboló, annak nincs olyan jó légvédelme, mint egy csatahajónak. És ezt még mindig B hull-al, tehát def AA-t nem is használok.
    Azért azt is hozzátenném, hogy ez még mindig hihetetlen mód random. Az Atlantával is mentem pár hete egy kört, top tier voltam és az ellenfélnél volt egy T6-os CV. Mondom fasza, lesz majd jó sok lelövésem. Vagy jó messze elkerül. Erre engem támadott be elsőnek, beállitottam piority-t, beaktiváltam a Def AA-t (Kb 7 km-ről kezd el lőni az AA) és... egy azaz 1 db gépet nem sikerült lelőni. Nah azt hogy? Az első gépe akkor esett le, amikor már átrepült felettem, kilőtte a rakétákat is és a gyengébb oldalam felől távolodott. Gyanitom egyébként, hogy ez volt a fő oka annak, hogy változtattak a sebzés rendszeren is, mert az azért elég durva, hogy full AA-ra húzott cirkáló légvédelme nem bir el egy nála kisebb szintű CV repcsijeivel.
  • Kotomicuki
    Nézegetem a statisztikáimat és azt vettem észre, hogy néhány, az utóbbi időben többet futtatott hajómnál jelentősen több a repülőgép lelövésem, mint a szerverátlag (akár az első 5%-é is)...
    Ez jelentheti azt, hogy kipécéznek az általam amúgy is utált CV-k maguknak, vagy netán eltérek a csapattársak színétől a narancssárgámmal (CV-s szemszögből: a leggyengébbre megyek rá/kiszedem a legerősebbet és győztünk)?! Gondoltam arra is, mert túl előre megyek, de hátulról meg nem mindig jönnek (be a szituációk és) úgy az eredmények, még ha a túlélés sokkal biztosabb is...
    Mindenesetre, ha nem zaklatnának a repülőikkel, akkor sokkal jobb köröket tudnék futni!
  • Darun
    Az én nevemet még soha nem mondta be :(
  • DrSoong
    Megtapasztalta már más a névváltás gyönyörűségét? Nem arra gondolok, hogy a másik 2 WG gamében nem vált át a név, elvileg ezt megoldották. Hanem arra, hogy a csata elején a régit mondja a játék. Ezt lehet orvosolni valahogyan?
  • TTSS
    Köszi.
    Akkor rá is kerestem, de csak egy másik ladikos banda volt csak, ez még nem létezett. Azután meg nem voltam gép közelben.
  • Darun
    Ladikos Bötyárok. De ezt irták is már.
  • TTSS
    Na de azt is írja a launcher, hogyaszongya:
    You will be able to claim the rewards for your live account within five working days of the Update's release.
    Szóval majd. Amúgy azt is ott írja, hogy ugyan annak kell lennie a teszt szerver és a rendes szerveren lévő accok email cimének. Akkor van összekötve a kettő.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    You must register your Public Test account with the same email address as your live account in order to collect your rewards. No exceptions. If your Public Test account is registered to an email address that differs from your live server account email address, make sure you register a new Public Test account using your live server account email address.

Valaki megdobna priviben az új klán nevével? Nem facézok...
  • Darun
    Azt én is csak ritkán szoktam. Mondjuk én anno collectelni is, mert az egyéb eventekből am is van elég signal/camo/stb. Am elvileg a teszt szerós regisztrációnál kérték a normál szerveres acc mail cimét. De hogy ezt hol lehet ellenőrizni, fogalmam sincs. Mint mondtam, már egy fél éve nem voltam teszt szerón.
  • Aquila2222
    Collectelném, de azt írja "Captain, there are no available bonuses at the moment. Keep an eye out for upcoming events, which will be announced on the Portal!" Elvileg emailben is értesítenek, emailt sem kapok.
  • Darun
    Mondjuk kb fél éve nem voltam már teszt szerón, de akkor még három különféle jutalom volt fixen, mindegyikhez mást kellett csinálni. Am a jutalmat collectelni kell, nem dobja automatikusan.
  • Aquila2222
    Igen.
  • Kotomicuki
    Mindhármat megcsináltad? Mert csak abban az esetben küldött "jutalmat" - én ezért sem kezdtem már bele a 2.-ba.
  • Aquila2222
    Hogyan tudom leellenőrizni, hogy a teszt szerver accountom össze van kapcsolva a fő accountommal? Mert legutóbb amikor megcsináltam teszt szerón a küldiket (amiknek a jutalmát fő accountra küldik el), de nem kaptam semmit sem. :/
  • Caliph
    nekem ez a mód nem is tettszik,benhan ide vagy oda...nem is tolom
  • Darun
    Hogy az MM mögött mennyire nincs semmilyen balansz rendszer, azt nagyon jól mutatja most a Savage battle. Az egész csatában két első szintű hajó volt, a szakasztársamé meg a harmadik játékos. Én hoztam egy kettes hajót. Mindenki más kettes meg hármas volt. De ilyen csataszámos példát magam is láttam már Rankedben is, amikor ilyen pár ezer csatával én voltam a legtapasztaltabb, az ellenfél csapatának a fele meg kétszer annyi csatát ment mint én. Repcsibe szintén. WoT-ban szokott faterom mindenig panaszkodni, hogy ott még tier-osztály balansz sincs, az ellenfélnek mindig top tier heavy tankja van, nekik meg T-2, ráadásul az is ilyen DW2 vangy Type 95. És menj neki vele egy KV1-nek. Mondjuk ilyen legalább a hajóban nincs, bár itt is van néha érdekes leosztás, amikor ellenfélnél van 3-4 radaros hajó is, a saját csapatban meg semmi, plusz hozzád vág még egy orosz dd-t, aminek a legrosszabb a concealmentje, aztán "nesze neked spottoljá". De erről a Wargaying is többször nyilatkozott, hogy ilyen nem lesz. Mármint MM balansz. A vicc az, hogy elvileg lehetne, a WoT-ban pl 2-3 hétig működött az, hogy nem folyton T-2-es csatába rak be, hanem saját tier ellen játszol, max T-1. De 3 hét után kivették. Vagyis annak ellenére, hogy az ellenkezőjét állitják, meg lehetne oldani, de miért akarnák, hogy a játékosok élvezzék a játékot? (gondolom igy jobban megéri nekik, mert az idegeskedő emberkék többet költenek)
  • Count Adyn
    Mondjuk ők azt pont leszarják, a bevétel a lényeg:)
  • Kotomicuki
    Megnéztem egy hihetetlenül hamar elvesztett csatában - előbb pontozódtunk ki, minthogy a maradék ötünket kilőhessék - a benne résztvevők csataszámát, ami jó esetben és fejlődőképes egyedeket feltételezve a gyakorlottságot (is) kéne, hogy tükrözze:
    A(z eleve) vesztes oldalon (f2p-ként túl gyakran sorol ide az MM engem is) több 10k csata hiányzott és 700 csatásakat simán beküld a rendszer a 20k-s "ellenfeleként"...

Sz'al, nem valószínű, hogy a toborzást kéne erőltetnie a wg-nek a játszhatóbb, élvezhető játékért...!
  • Darun
    Ha az új klánba nem lép be Ezsta, akkor én is mennék, illetve hoznám a szakasztársaimat is. Máskülönben tovább kell keresnem. Illetve bennem is felvetődött a gondolat, hogy csinálok egy saját klánt, de őszintén szólva nem szeretek toborozni és nagyon főnökösködni se.

Nem tudom ez segitség e, vagy szükségetek van e rá, de meg van az STW klán tagok névsora két héttel ezelőttről. Ha esetleg valakire nem emlékeznétek és felvennétek a kapcsolatot velük.
  • Prof William
    Azt lehet tudni, hogy az alapkonfliktus mi volt?

Már vagy fél éve kiléptem a klánból de ez azért most meglepett.
  • ozimak
    flamuBEAT
  • Count Adyn
    Torpedók tengerében :D
  • Plata
    Jah,azt hittem már toborzott új tagokat.
  • asolyom
    Ketten vannak a klánban, de szerintem mindkettő az ő accountja, ez szinte biztos. Teljesen új játékos 40 csatával nem hoz össze ilyen statot.
  • asolyom
    Aki amúgy is mindig egyedül tolja, annak kiközösítés nem jelent semmit.
  • Plata
    Szerintem figyelmeztetni kéne azokat is akiket be vesz most a klánjába,könnyen megcsinálhatja velük is újra,simán kinézem belőle,elég tetű c...ny húzás volt.
  • carp3tm0nster
    A sagiri92 user is elég érdekes...
  • Beaver70
    Küldtem privátba a linket.
  • carp3tm0nster
    FB-n milyen néven keressem a csapatot? Mert ladikos betyárokra valami mulatós videót talál :D
  • Beaver70
    Valószínűleg a WG sem fog semmit csinálni. Igaz, hogy ez a játék adta kiskapus lehetőségek kihasználása, de klán belügyekbe szerintem nem szól bele. Bár első neki futásra én is azt gondoltam írni kell a WG-nek.

Arra talán van esély, hogy a magyar WOWs-os közösség kiközösíti.

fabatka! Keress meg minket a Facebook-on. Csatlakozz a csoporthoz és ott megadunk minden infót. Egy részét már olvashatod is ott. Várunk.
  • Caliph
    én nem voltam klántag,csak saját véleményem irtam le. szal rám ne hivatkozz :D Beaverékkel beszéljétek meg,meg a kidobott klántagokkal :)
  • carp3tm0nster
    én jelentkeznék az új klánba, fabatka néven vagyok elérhető.

@caliph-nak: ha így gondolja a többség, akkor én megírom a WG-nek a sztorit...
  • Beaver70
    Hogy carp3tm0nster-nek válaszoljak: Igen. Így van.

A #17636-os üzenetemben az új nicknevét, illetve a clan nevét is közzétettem, de a spoiler részben a linkek is megtalálhatóak.
    A volt STW tagokat szeretnénk újból összegyűjteni. Szerencsére van egy igazából inaktív klán, amit át tudunk nevezni a már említett Ladikos Betyárokra. A klán bázisa olyan 60%-os fejlettségi szinten van, szóval nem kell elölről kezdeni.
  • Caliph
    és én akkor most mennék a wghez,hogy szüntessék meg végleg az egész klánt,ne élvezze egyedül azt amit egy közösség összerakott idejét nem kímélve
  • carp3tm0nster
    ha jól tippelek, akkor az STW-ből csinált trucker egy SDR-t(Silver Dragon)

A régi STW tagok pedig szintén tippre Ladikos betyárok néven indulnak újra.
  • Caliph
    mi az új klán? csak hogy tudjuk mit kell kerülni,esetleg feketelistára lehet tenni a topic tetején :D
  • asolyom
    "A klán megszűnt"

Ilyen ordas hazugságot ritkán látni. Ezek után magára vessen, aki beáll hozzá. Azonban ahogy látom máris van egy tag rajta kívül.