A Wargaming új MMO játéka
-
Érdekes olvasni, hogy a Graf Spee meg a Gneisenau mennyire jó :D
Nekem az első premium hajóm volt anno. Egy darabig szerettem, de aztán gyorsan felidegesített, hogy a páncélja nem elég jó t7-8-as BBk ellen, viszont az ágyúk sem kompenzálják kellőképpen ezt a hiányosságot. Az egyetlen pozitívum a torpedói és talán a heal. A DPM az újratöltés lassúsága miatt (is) elég gyér. A dispersion-t hagyjuk is :) Aki jól tud játszani egy pepsivel vagy egy Aoba-val esetleg egy La Gal.-el az szerintem simán odaver egy Grafnak. Én mindenesetre ha t6-ban kell cirkálót választanom akkor csakis De Grasse! Vagy ha tech tree akkor Budyonny.
Gneisenau... Szegénykém talán a legszarabb t7-es BB a játékban. Colorado: 406 milis lövegek, Nagato: 1.9-es sigma, Nelson, DoY nem kell részleteznem, Lyon 16 ágyú pure fun és ha valaki jól tud célozni a játékban akkor garantált a folyamatos devstrike, és ugye végezetül a Sinop... Amit aztán tényleg nem kell részleteznem :D
Mogamit meg csak és kizárólag 155mm-es ágyúkkal érdemes használni. Összesen 11 meccset játszottam a Mogamival de biztos fogok még. Egyenlőre a Zao grind miatt csak "átszaladtam rajta". De az átszaladásom alatt a 11 meccsből 72.73% win rating, átl. xp 2 185 és 62 417 átlag dmg. 155mmessel természetesen. És nem vagyok jó játékos csak átlagos. Ha jól helyezkedsz a Mogamival brutális dmgeket lehet kiosztani. Nem mellesleg a 203 milis ágyúk HE DPM-je 132k... amíg a 155 miliseké 234(!)k!
Mondjuk a DPM-et tekintve pl. a Graf Spee-nek az egyik legroszabb t6ban a cruiserek között: 151k AP és 58(!)k HE amíg pl. az általam említett De Grasse 220k AP és 147k HE...
Szóval szerintem még játszatok egy kicsit a játékkal és javaslom próbáljátok ki magatokat több nemzet ugyanazon tierű hajóival is és ne ragadjatok le egynél. Higgyétek el meg fogtok lepődni. Főleg, hogy szerintem sokan még ki se derítettétek mivel vagytok jók. Könnyű vagy nehéz cirkáló, brawling vagy sniper BB, torp vagy gunboat DD... van már egy rakás lehetőség és hajótípus a játékban.
Premium hajók helyett én javaslom ,hogy inkább tech tree-be fektessetek free xp-t. Gondolok itt arra, hogy ha sokat toltad már t6-8-ban akkor a t6-ig le lehet skippelni free xp-vel a hajókat és kezdheted a grindot t6-7ben. Persze ezt sokan nem szeretik ajánlgatni mert jobb ha végigszokod az adott vonalat. De még mindig jobb befektetés mint esetlegesen belecsúszni egy gagyi premiumba.
Atago pl. egy nagyon jó hajó! De csak akkor ha tudsz vele jól helyezkedni! Ugyanis egy úszó citadel az egész hajó kb. (csakúgy mint a Mogami vagy az Ibuki) Ebben nem vagyok teljesen biztos, de bármi ami (azt hiszem) 380mm vagy afölötti overmatchel. Ami azt jelenti, hogy bárhogy találnak el penelni tudnak.
Amagit sokan szeretik, nekem személyesen nem jött be, mert nem adta :/ Elég szar dispersionje volt nekem. Nem szerettem. Pl. sokan szidják az Izumo-t de nekem az jobban bejött mint az Amagi. Bár ez nem szempont mert az én Yamato-m legendary upgrade-el sem adja szóval :D Olyan shell groupingja van a Yamatomnak, hogy néha a sírás kerülget. 5 shell itt 1 ott... és természetesen az az egy megy oda ahová céloztam. A többi 5 meg egy pontban a hajó elé, mellé, mögé.