A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #18222 Hétvégén nekem is meglett a Goliath, de nem vettem meg. Különösebben nem érdekel, majd a WG születésnapig megveszem, mert talán lehet érte acélt vagy ládát kapni.
A Draket nagyon szeretem, könnyen játszható. Ha saját teljesítményemből indulok ki és végig nézem a tier 9 cirkálóimat akkor torony magasan a Drakel a legjobb az átlagsebzésben. Azért szoktam ezt nézni, mert ez a legreprezentatívabb. A win rate nagyban függ a másik 23 játésktól a kill vagy kill/death arány pedig a fraghunterektől. Igazából nem is maguk az átlagsebzések a lényegesek, hanem az egymáshoz viszonyított arányuk.
A két könnyűcirkáló a Neptun és a Seattle szánalmas 43k körül teljesített, hát nem véletlenül utáltam is mind a kettőt. A Buffalo, Ibuki, Donskoi, St Louis, kb ugyanúgy teljesített 65-70k között. A Roon eddig kiemelkedőnek volt mondható, azzal 78k jött össze. A két új cirkáló a Brindisi és a Drake ennél is sokkal jobb. A Brindisivel 94k az átlagsebzésem, korábbi hozzászólásban írtam is, hogy elég OP-k a magas szintű olasz cirkálók. A Drake jelenleg 105k sebzésnél van. Nyilván vannak olyan hajók amelyekkel régen játszottam, amikor még gyengébb voltam és most valamivel jobbat tudnék összehozni, ilyen például az Ibuki vagy a Donskoi és vannak olyanok is amik egyáltalán nem fekszenek, mint a CL-ek. De azt ezekkel se lehet megmagyarázni, hogy 40-50%-al nagyobb a sebzés a brit cirkálóval.
Sokkal inkább azzal magyarázható, hogy milyen paramétereket kapott a hajó. A brit 234 mm-es HE-nek csak 1-2%-al kisebb a gyújtási esélye és 4-600-al kevesebb a sebzése mint egy 305 mm-es lövedéknek. Most nem azért de a brit 234 mm-es lövedék 185,3 kg tömegű míg a 305 mm-esek 470-520 kg-osak. A 203 mm-esekhez képest pedig 600-1000-el több a sebzése és 6-10%-al nagyobb a gyújtási esélye a brit 234 mm-esnek. Értem én hogy csak egy játék, de azért valami arányt tartsanak már fenn.
És akkor emellé társul még a 10,4 km-es spot kör és a "super heal". De a torpedóvédelme és a légvédelme is elég jó, bár ezek ritkábban válnak fontos tényezővé. Ezeket nem tudja ellensúlyozni a kicsi lőtáv (márt csak ezért se, mert upgradel és spot repülővel is növelhető) és a tornyok gyenge kilövési szöge és a közepes mozgékonyság. Akármennyire is tetszik és szeretem a Draket, azt kell mondjam ezt nerfelni kell, mert mocskosul OP a többi tier 9 cirkálóhoz képest. És valószínűleg fogják is majd nerfelni.