banner
A Wargaming új MMO játéka
  • davidbog
    Nagyon nem az én világom a magas röppályás ballisztikával rendelkező hajók, sziget mögül kempelős stílusa. Undorító, ennyi erővel játszhatnék parti erődítményekkel is...
    Az USN CL ágon szerintem egyedül a Helena volt jó, a többi maximum kommersz. De a Seattle egy rohadt nagy nulla. A szokásos USN CL előnyök és hátrányok mellé kapott valami 40° feletti lövegtorony holtteret (43° rémlik de nem emlékszem pontosan, megnézni meg már nem lehet mert levették a célkeresztről és igazából 2*43° mert mind a két irányba). Ami azt jelenti, hogyha szemben vagy az ellenféllel akkor mennyire kell befordítani a hajót hogy teljes sortűzet tudj lőni. A 40° feletti érték az elég rossz. Tier 7 felett még az angol BB-knek, a H42-nek, és a Zaonak van 40° vagy afeletti holttere, lehet másnak is de ezeknek biztosan. De egy könnyű cirkálónak ez különösen nagy hátrány, már már az erősebb löveggel rendelkező rombolók is tudják citadellázni a 4"-es övpáncélját. Szóval vagy 2 tornyot használsz vagy kockáztatod a nagy sebződést... Kevés hajó volt amit jobban utáltam mint a Seattlet, egy igazi horror volt nekem ez a hajó.

Az USN CA ággal nem volt bajom, az szerintem sokkal játszhatóbb. De pont a Des Moines ami nem tetszik. Szerintem nem rossz de a jó az nem ilyen. A Hindenburg, Zao, Henry IV (valószínűleg a Venezia), sokoldalúbb, használhatóbb. Játékostól függ kinek mi tetszik, nekem a Des Moines nem. De van még pár hajó amiről teljesen más a véleményem mint az átlagé.

Ott vannak a Mogadorért, szerintem mint romboló egy szemét. Az álca értéke miatt arra jó hogy 12 km felettről lövöldözzek vele BB-kre, meg large cruiserekre.

Vagy ott van a Kremlin. Megy a hiszti hogy mekkora OP szovjet mocsok. Szerintem jóval kevésbé használható mint egy H42, Conqueror vagy Yamato, csak egy erősen korlátolt, középszerű hajó, ami egy-két szituációban erős. Pedig iszonyatosan vártam a Project 24-et, mert a H39 és Alsace mellett a kedvenc papír hajóm. Hatalmas csalódás, de nem csak ez a hajó hanem a teljes orosz BB ág is az.

Izumót is sokan utálják. Nem a legjobb, de nem is egy rossz hajó. Brutálisan jó lövegei vannak, BB lövegek közül ezek a legjobbak. Kiváló a ballisztikája és a szórásképe is nagyon jó. Maga a hajó pedig elég jól fordul.

Illetve a kedvencem a Viribus Unitis. Többnyire csak szarozzák, itt a fórumon is megy a rinya hogy milyen gyenge. Ilyen paraméterekkel tier 4-be való. Hát szerintem meg kifejezetten jó hajó. Jobb az álcája mint sok tier 5-6 cirkálónak, 10,9 km-re meg lehet vele közelíteni hajókat spottolódás nélkül. Az bőven elég a 12 darab 305 mm-es lövegnek amik igencsak pontosak. A szórásuk a BB-k és a CL-k között van félúton. Mocsok jó fordulása is. Igaz hogy nincs légvédelme és lassú, de a kortárs csatahajók is csak 1-2 csomóval gyorsabbak és CV sincs minden csatában. Meg hát nem a szél fújta össze 70 csata alatt a 75k átlag sebzést és a 70% win ratet. Érdekes módon azokkal a tier 5-ös BB-kel amelyekkel nem csak 4-5 csatát mentem nem sikerült még a 65k se. Sőt még némelyik tier 6-ossal se, de ezzel a "tier 4-be valóval" valahogy mégis összejött. Mondjuk élvezném ha ezekkel a paraméterekkel tier 4 lenne: max tier 5-ös csata, tuti meglenne a 90k átlag. :D
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2020.02.02. 17:47:02