A Wargaming új MMO játéka
-
? Egy 43%-os player is azért nyer néha mert rajta kívül még vannak 11-en a csapatban. Arról nem is beszélve, hogy egy 43%-os playernek is vannak néha-néha jobb meccsei amikor hozzátesz és nem elvesz a meccsből. Attól mert valaki 43%-os még nem egyfolytában afk. Szerintem olyan, hogy "afk player" nincs. Maximum bot van helyette, pl. ázsiai szerveren divat. De bannolgatják is őket rendesen. Aki meg nagyon fos, az még azt a kb. 40-45 nyert meccsét sem magának köszönheti. Szóval ezt így átlagolni elég nehéz. Eleve nincs olyan player aki mindig afk (100-ból 100x). Azt a kb. 40 meccsét meg általában (legyünk őszinték aki ennyire gáz) a csapat többi tagja megnyeri neki. Valószínűleg nem tud annyit elvenni az adott 40-45db meccsből, hogy ne tudják lecarryzni. Ha egyedül rajta múlna 5x% playerek ellen akkor szinte biztos, hogy kikapna. Szóval ez így egy elég száraz példa, ami a 4x%-os playereknek jó, mert még ez is javít a statisztikájukon. Ahogy a kollégám mondaná: Lehet managelni a szart... de attól még finghámozás marad. 43%-nál, nem 43%-os a teljesítmény... sokkal kevesebb, csak épp van egy szint ami alá már nem nagyon tudsz esni a csapattársaid miatt. Lásd: 40% alatti player szinte nincs. Hogy egész pontos legyek kb. 800db player van 40% alatt a közel 180 ezerből. Az is tele van olyanokkal akik 1000 meccset játszottak összesen.
És félreértés ne essék! Nem a statisztikámmal van bajom! Abszolút! Én mint mondtam nem esek 52% alá az tuti. Ez csak egy mutató amit az előbb már kiveséztünk, és ezért (is) linkeltem be ezt az 52%-os CV-t ami jól mutatja mennyire broken a class. Nyilván van abban is valami amit Darun mondott, hogy aki 50% fölött van az már esetleg tud egyedül is boldogulni ha kell. Itt nem szárazon a "nyert meccsek számáról" van szó. Miért? Mert pl. nekem az a bajom, hogy felmegyek játszani és (52% WR ide vagy oda) zsinórban kikapok 6x. Aztán másnap megint. Mindezt azért mert tele a csapatom full passzív fosós játékosokkal, akiknek esze ágában sincs cappelni mert nekik "jóvanazúgy" ha összepötyögtet 50k dmg-t vagy többet 15+km-ről, és kikapunk mint a szar. Olyankor nem a "statisztikát" nézem... hanem egész egyszerűen megőrülsz, hogy te mindent megteszel mégis lehúznak magukkal a szar playerek és zsinórban veszíted a meccseket. Baszhatom a top 5-ben végzést minden meccsen ha kikaptunk. Pont arról van szó amit te is mondasz, hogy "nyugodt játékhoz" azért nem árt ha nem kapsz ki zsinórban 5x-6x önhibádon kívül. Azt látva, hogy simán nyerhettetek volna ha nem agyhalott, passzív játékosokat kapok ki. Akik egy Kurfurstel vagy egy Bismarckkal/Tirpitzel pl., 15-20km-ekről snipeolgatnak flank túlerőben. De most mondhattam volna akármilyen BB-t vagy cruisert (sajnos sok a gyenge DD is, de átlagban nézve kevesebb), mert túlerőben még csak nem is kell brawlerrel menned.
A legidegesítőbb, amitől tényleg a falra mászok, amikor teljes full kikapásra állunk, mindhárom cap az övék, többszáz pontos losing van, és ahelyett, hogy megpróbálnánk valamit tenni ellene, mindenki nekiáll még messzebb menni, még passzívabban játszani, még jobban hátrál, még gyávább. Ilyen hozzáállással hogy? Ilyenkor szokták ugye ezeknek írni, hogy "nice hp saving there mate!" Hová? Következő meccsre? Így is úgyis kikapsz a faxba. Ha eddig nem érdekelt, akkor most ne csinálj úgy mint aki "taktikusan visszavonul" :D 2 perccel a meccs vége előtt :D
Sokan pl. azzal sincsenek tisztában, hogy a fenntartási költsége a hajónak mindig állandó. Ha meghalsz a hajóddal, ha nem, mindig ugyanannyiba kerül a fenntartási költség meccsenként. Még arra sem lehet ráfogni, hogy spórol a credittel.
Szóval nem a statisztikám miatt vagyok elkeseredve, mert az aránylag megmarad, hanem a saját gameplay élményem miatt. Én azért jövök fel játszani, hogy nyerjek. Nem azért, hogy elpötyögtessek 50k dmg-t oszt jóság van. Ez a játék alapja. Ezért van kitalálva a cappelés. Akinek ez nem érdeke az szerintem rossz helyen van. Ott a coop.