A Wargaming új MMO játéka
-
Ezekre csak annyit tudok mondani, hogy a lécet mindig lejjebb lehet tenni. Ugyan nem írtad mióta játszol, de én pl. a 2200 meccsemet két év alatt játszottam. Az ugye 1100/év. Nekem sincs túl sok időm játszani vele, de pont ezért szar amikor a mm-ben alapvetően vesztes csapatokat kapok. Ezért érdekem nekem is, hogy mindenki jobban játsszon és ne egyoldalú fos meccseket játszunk. Én csak segíteni szerettem volna (még ha kicsit paraszt stílusban is), hogy magadtól akarj jobb meccseket, jobb eredményeket elérni. De mint írtam: Ha magadtól nem akarsz... akkor tök mindegy.
Darun: Pont ezért hoztam föl a saját példámat. 2 év alatt 52% alá és 53% fölé még nem ment a WR-em. Pedig aztán hidd el (nézd meg a képet amit linkeltem) kapom ám az ívet szar csapatok terén. Arányaiban nézve szerintem 60-40 arányban kapok szar-jó csapatokat ki. De akármennyire rá akarjuk fogni, nem mondhatjuk azt, hogy azért vagyok 4x%-os player mert állandóan szar csapatokat kapok ki. Le lehet carryzni a meccset egy jó BBvel is ezt te is tudod. Azt tudom, hogy 0,x%-ot bukok akkor az lehet azért mert szar volt az mm, de hogy 2-4+ teljes%-ot... az már nem a mm miatt van az tuti. Én abszolút nem nézem le az alacsony tiert, sőt én is szoktam játszani t6-7-ben sokat. Bár őszintén megmondom t5 alatt már nem. Az teljesen más világ. Kisebb térképek, kisebb távolságok, jóval kisebb HPk és dmg-ek. Teljesen más gameplay.
Ezt a 10% dolgot sem osztom teljesen. Persze sok múlik egy adott helyzeten, meccsen, felosztáson. És pont ezért %-ra mérni az adott playerre eső felelősséget vagy a meccsen elvárható teljesítményt, az abszolút nem lehet állandó. Lehetek én jó player, ha összedob 3-4 super unicum klánban játszó divisionnel akik a meccs első 5 percében eldöntik az eredményt mire egyáltalán lőtávba érek :) Ilyenkor kb. 1% alá csökken az általad említett végkimenetelre ható teljesítményem. (tegyük hozzá kurva ritkán van ilyen) De ha pl. az van mint amit említettem is lejjebb, hogy kikapsz pár jó DDt akik teszik a dolgukat, aztán a végére marad 1-2 noob vagy szarabb teljesítményű player akik az ölükbe hullott cap/pont előnyt (mondjuk miénk mindhárom cap és van 300-as pontelőnyünk vagy több) egy csapásra losingba teszik azzal, hogy belerongyolnak 5-6 ellenfélbe ahelyett, hogy elkiteolnának és túlélnék... na olyankor már abszolút nem 10%. Ha csak szárazon a végkimenetelt nézem akkor 100% vagy ha ketten voltak akkor 50... Szóval az én meglátásom szerint nem igazán jópofa hozzáállás ha mindenki külön-külön így fogja fel a dolgot. Mert akkor lesz 10-12db ilyen player akik leszarják, mondván úgyis csak 10% múlik rajtam. Holott 10-en-12-en már nem 10%... Ugyanis az egészet pont azon indítottuk el, hogy egyre több az ilyen "leszarom (a csapatot)" player a játékban. A WR az én meglátásom szerint inkább azt mutatja, mennyire vagy hajlandó csapatban játszani a meccs végkimenetelét tekintve. Ergo: Mennyire vagy hajlandó az önös érdekeket a csapatérdek mögé tenni. Nem véletlen, hogy a jobb klánok nem 48%-os playerekből állnak.
Aki 60%+os WR-es az nyilván nagyobb impactot tud a meccs végkimenetelére gyakorolni, de ha mellette 10 ilyen "leszarom 45%"-os player van akkor még ő is baszhatja egyedül. Hiába volt mondjuk a tudása miatt 30-40%-os impactja a 10% helyett. Sok lúd disznót győz. Meg nyilván ha valaki direktben szabotálja a teamplayt és leghátul kullog egész meccsen, vagy belerongyol amikor nem kéne, akkor bizony az a 10% is mínusz 10% lesz és nem 0... Inkább elvesz a meccsből, mint nem tesz hozzá.