A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #18067 Bizony szempontból igazad is van. Matematikailag egy csata eldöntésének kevesebb mint 10%-a múlik rajtad. Van olyan klántársam, akinek a statisztikái nagyjából megegyeznek az enyémmel... de amig nekem 53% közeli a winrate-em, addig az övé 48. Ebből igazából egy következtetést tudok levonni: szerencsésebb vagyok MM tekintetében, mint ő.
Mondhatnám azt is, hogy a WR inkább azt mutatja, mekkora az esély arra, hogy szükség esetén egyedül lehozol egy meccset... de láttam már itt is és WoT-ban is afk játékost, aki "egyedül" nyerte meg a csatát. Szóval még a Solo Warrior sem feltétlen jelent bármit. Viszont azt mondom, a 48 még simán belefér, igaz hogy 50 alatt van, de figyelembe véve a játékhoz fejlesztett MM-t, ez még nem átlagon aluli teljesitmény. Viszont átlagos játékost nem nagyon találsz pl 42%-os WR-el. És nem véletlenül.
Anno amikor elkezdtem a repcsit, nekem is borzalmas volt és erre csak részben mentség, hogy a T3-as repcsivel MINDEN csatában T5 ellen mentem, az első csatámban pedig, amikor meglett az IL-2(t) (T6) T10-es ellenfelet rakott be.Aztán ahogy teltek a hónapok és változott a játék (szó szerint minden megváltozott, a tier diff lecsökkent +/-1-re, a játékosok száma drasztikusan lecsökkent és nem volt ritka a hajnali 1v1-es csata, változtak a skillek, modulok, sebződési rendszer) és mielőtt kijött a 2.0, felhoztam a WR-et 53% fölé. Itt persze nem fognak olyan drasztikusan megváltozni a körülmények, mint ott, igy ilyen látványos "fejlődést" sem lehet produkálni.
Azt azért te is láthatod, hogy annak ellenére, hogy rombolózni pl nem szeretsz, csak 4,5%-al rosszabb a winrate-ed, mint csatahajóval. Nagyon sokáig én se szerettem rombolózni és most se mondanám magam valami nagy ásznak. Főleg a ruszkikat utáltam nagyon. De ha megtanul velük az ember játszani, alkalmazkodni ahhoz a stilushoz, amire szükség van, kevésbé lesz frusztráló velük a játék és az eredmények is jönni fognak.
Eleinte a CV-zés sem ment. Aztán most a rework után megint nem. De először is, és most is megtanultam, hogyan kell játszani. Béna vagyok vele még mindig, de nagyjából azt a szintet már elértem, hogy ne hátráltassam a csapatot.
Én a statisztikáknál nem szeretek egy dolgot kiragadni, főleg a WR-et nem. Még azonos statok mellett is lehet két játékos kvalitása teljesen más, hiszen nem mindegy, hogy valakinek magas tierben van X átlag sebzése, vagy alacsonyban (eleve ugye mást jelent a "sok" itt és ott).
Plusz a magyarok/nyugatiak hajlamosak lenézni az alacsony tiert, de ha egyszer az ember ott tud élvezetes csatákat menni, akkor kit érdekel mások véleménye?