A Wargaming új MMO játéka
-
Nem, nem kell felakasztani magadat semmilyen fára. Attól még nem leszel jobb játékos. Csak mondjuk pl. el kellene fogadni a jobb játékosok tanácsait. Nem hallottad még azt a kifejezést, hogy "BB main" ugye? Ezt a kis gúnynevet nem véletlenül találták ki. Az egyetlen class ahol nem kell mást tenned mint egy helyben állnod és lőnöd amíg elfogy az HP az a BB (most már sajnos a CV is). Legalábbis ez az egyetlen class a játékban amivel egyáltalán tudsz ilyesmit csinálni. Ha ezt megpróbálod egy DDvel vagy cruiserrel pillanatok alatt szétlőnek. A legeszetlenebb class a játékban. De persze lehetsz kurva jó BB main player is, mert abból is sok van. De ahhoz is túl kell lépni az arrogáns, önző szemléleten és igenis el kell fogadni, hogy szar vagy. Aztán következő lépésben saját magadtól kell keresni erre a megoldást. El kell menni klánba játszani, vagy baráttal/ismerőssel akik esetleg jobbak/régebbiek mint te. Vagy ha olyan vagy mint én, akkor autodidakta módon felkeresni az olyan helyeket mint youtube vagy twitch. De nyilván szart sem ér egyik sem ha már eleve így állsz neki, hogy: "Akasszam fel magam egy fára?" Itt az SG-n nemigen vannak nagyobb (jobb) playerek (vagy legalábbis nagyon csendben vannak). Ha magyaroktól akarsz tanácsot kérni javaslom a prohardver fórumot. Ott pl. van jópár magyar és nemzetközi klán (pl. SPUDS) magyar játékosai is.
Most nehogy félreérts, de itt nem csak rólad van szó. Azt kellene felfogni, hogy randomban 12vs12 van. Erre nagyon jó példa amikor az én csapatomban van 2-3 jó DD játékos akik cappelnek, tartják is a cappet, elkapják az ellenfél rombolóit és úgy általában teszik ami a dolguk (méghozzá kurva jól). Majd ugye mivel rajtuk kívül a többi 9-10 player egy rakás szar, mi történik? Az hogy a pontok alapján sima győzelem nekünk, de a hajóink elkopnak mint a szar. Majd marad utoljára az HP savinges BB aki egész meccsen nem közelítette meg a cappet 15km-nél közelebb és legkevesbé neki köszönhetjük, hogy nyerésre állunk de már csak ő van. Ilyenkor (főleg ha cruiser vagy DD az illető) nyilvánvalóan mit kell tenni? Menekülni, elbújni a nyilvánvaló túlerő elől. Miért? Hogy megnyerjük azt a meccset amit amúgy az akkor már halott DD csapattársai kiharcoltak neki (is). Ehelyett mi történik ilyenkor sokszor? Hát persze... berongyol mint valami akcióhős és kikapunk a faszba. Csak egy apró példa arra, hogy szúrnak ki az eszetlen játékosok a jókkal. Így húzzák le a WCn az egész meccsen elért eredményét a saját csapatuknak/DDjüknek/jó csapattársaiknak.
Sokat hallom ezt amit előtte említettél, hogy "A Nelson bepushol". Nyilván tudni kell mikor pusholunk. Túlerő ellen szinte sosem. De ha már egyenlő esélyekkel indulunk (egyforma számú hajó áll szembe egymással) akkor miért ne? Főleg ha nincs cap, vagy a radar cruisert le kell vadászni, el kell kergetni. Addig nem fog a DD sem bemenni amíg a cruiser ott áll a sziget mögött radarkészen, mellette meg még 3 csapattársa. Ha túlerő van a mi csapatunk javára, és valaki pushol, akkor menni kell vele. Kész. Ez alapszabály. Ettől lesz csapatjáték (is). De általában pontosan ekkor szokott kiderülni, hogy ki a gyáva szar aki a pixelhajóját félti. Ilyenkor ugye aki pushol az döglik megfele a focus fire-ben, majd a csapattársai lehülyézik. Az meg megőrül hogy senki nem ment vele, és hamargyorsan oda a morál és az addigi túlerő. Így omlik össze egy flank. Gyávaság. Így lehet még túlerőből is bukni egy komplett flanket. Persze néha a kivárási taktika is bejön ha az ellenfélnél is hasonló képességű emberek vannak akik azután pusholnak, hogy övék a cap. Amikor vissza kellene venni és védekezni. De nem lehet mindog minden meccsen arra épjteni, hogy "remélem az ellenfélnél hülyébbek vannak mint mi..." Inkább jobbszeretek úgy hozzáálni, hogy "remélem jobb tudok majd lenni mint az ellenfélnél lévő oldalpárom". Sokszor szoktam is nézni, hogy kivel vagyok párban, mire készüljek taktikailag. Ha Thundererrel vagyok és nálunk mindenki sniper BB, náluk meg sok a brawler, akkor készülni kell rá, hogy ők le fognak minket rusholni (ha van eszük). Ha felismerik a hajóikban a lényeget és nem úgy játszanak egy Kurfurstel mint egy Yamatoval pl.
A hordozókra én nem reagálnék mert szerintem kb. törölni kellene őket a játékból. És tuti, hogy ahogy itt olvastam páran rögtön bevédenék a class-t. De azért annyit had mondjak el, hogy szvsz OPk mint a szar és túl nagy az impactjuk a meccs végkimenetelére. A meccs 90%-ban nem is mozognak a hajóikkal, mindenki tudja hogy a WG a WoWp-t tolta át ide nekünk, hogy célpont lehessünk nekik. Kész röhej a rakétavetős repülök dmg-e pl. Egy salvo 5-7k. Egy DD-t két-három jól irányzott támadással kivégez. A folyamatos spotting adottságáról már nem is beszélve. És ahogy az AA jelenleg be van ballanceolva úgy 2 támadást még jó AAs hajókkal a nyomában is lenyom. Dióhéjban :)
Én csak azt tudom, hogy a jelenlegi normálisnak mondható WR-emet azért valaminek köszönhetem. És az nem a "leszarom az egészet" hozzáállás miatt van az tuti :)
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2020.01.01. 22:46:25