A Wargaming új MMO játéka
-
Minden szubjektív, de nyilván senki nem fogja felvállalni hogy egy fos a játékban. :) De én mindig emelt fővel jövök ki a játékokból, még akkor is ha az 5. percben meghalok. Mert tudom, hogy én legalább megpróbáltam azt amire a többiek magasról szartak. Amikor ücsörögnek a 3 piros cap mellett és megy a pew-pew... azt várunk a sült galambra. És amikor valakinek végre van vér a pucájában megindulni (hogy legyen a csapatnak mondjuk egyáltalán esélye a foglalásra) akkor meg ahelyett, hogy supportolnánk végignézzük a halálát... hát nem tudom... tartás dolga. Nekem még a játékokban is van egy alapvető önbecsülésem. Nem hiszem, hogy tükörbe tudnék nézni úgy, hogy leszarom az alapvető játékmechanikát, fair playt, team playt csak azért, hogy "én jót szórakozzak". Bár ez is nagyon szubjektív mert ugye kinek mi a "szórakozás"... valakinek az is elég ha 1000-1100-as base xp-vel első a vesztes csapatban. Nyilván van elég sok idióta. Aki egy Nelsonnal pushol az kb. meg is érdemli. De ha egy Tirpitz-et, Bismarckot vagy egyéb brawling hajót látok meg pusholni amikor totál losingba vagyunk... akkor lehet hogy nem ücsörgök a seggemen meg nézem végig ahogy meghal csak azért hogy mentsem az HP-t a játék végéig. Szóval ezek a dolgok teljesen helyzetfüggőek. De általánosságban észre lehet venni a színvonalromlást a játékban. Csak fel kell menni egy Flamu vagy egy Flambass streamre. Ők is pontosan ugyanerre panaszkodnak szinte minden streamben. 68%WR, 11k meccs és a rengeteg játékkal töltött idő után is. Izolate konkrétan abbahagyta a játékot... Flambass egyre többször játszik más játékokat (pubg pl), Flamu is egyre többször borul ki vagy játszik mást a fél streamben. Én sem vagyok egy hüdemájercsávó a játékban... de érdekes módon eddig a 90%-a a playereknek akivel összeszólalkoztam a játékban (néha sajnos bőven) 50% WR alatti szájhős. Ezek az én szememben kb. senkik. A véleményük annyit se ér mint a kutyaszar az utcán... Nyilván nem egy olyan embertől fogok elfogadni kritikát vagy tanácsot aki még a játék alapjaival sincs tisztában.
Pl. saját magam példájával tudok hirtelen előállni: Kép
Hiába a folyamatos dmg (vagy még talán egy picit emelkedő is) ha olyanokkal dob össze akikkel lehetetlen nyerni. Az én lófaszócska 52,5% WR-em nem elég a carryhez. Elég ahhoz, hogy néha pár játékos segítségével meg tudjuk fordítani a meccs állását. De egyedül? Áh... esélytelen. Az a baj, hogy ha a végén mindenki ilyen leszarom stílusban fog játszani akkor nem tudom mi lesz... már most se egy túl kompetitív játék a másfél évvel ezelőttihez képest... Persze sokat rontott a dolgon az elbaszott CV rework és a sok OP hajó megjelenése is. De hogy mi lesz ebből 2020-ban? Valószínűleg egy eszetlen, full arcade, hajós lövölde. COD hajókkal repülőkkel meg tengeralattjárókkal (mert még ugye az kell ennek a szerencsétlen játéknak).
Annyit még hozzátennék, hogy én teljesen egyedül játszom. Azoknak akik klánban vagy barátokkal tolják, valószínűleg könnyebb egy értelmes csapatot összerakni. Legalább egymás seggét lehet védeni.