A Wargaming új MMO játéka
-
Nincs ebben semmi "hiperszuper ultimate tactic" csak rng meg, hogy milyen csapatot kapsz ki. Nekem pl. notóriusan olyan csapatokat oszt ki akik folyamatosan hátrálnak. Ez kb. 5-ből 4x nem jön be. Egyszer-egyszer el tudják olvasztani a feléjük rusholó flottát/hajókat, de legtöbbször a rusholó nyer. Legalábbis nálam. Abszolút attól függ kik vannak az egyik oldalon és kik a másikon. Meg, hogy ki milyen lábbal kelt fel aznap :) Ha jól ki tudod használni a kereszttüzeket akkor kurva jól le lehet rusholni az ellent. De ehhez kell egy értelmes csapat aki felfogja ezt és kereszttüzeket csinál és ki is használja szépen. Így nyilvánvalóan sokkal több broadside salvo-t tudsz/tudtok bevinni több irányból. Ha 3 irányból lőnek akkor már nem tudsz mindenkinek szögbe állni. 2-nél is nehéz, folyamatos odafigyelés kell és még akkor ugye ehhez jön ha van egy DD is aki folyamatosan szórja a torpedókat rátok és permaspottol. Általánosságban elmondható, hogy ha egy csapat értelmes, akkor sokkal jobb taktika kitolni az ellenfelet a cappekből vagy a cappek mellől. Beállni a cappekbe vagy melléjük és kereszttüzekkel pikk-pakk ki lehet nyírni, vagy el lehet lehetetleníteni az ellent. Én pl. mindig azt sajnálom, hogy egyedül pusholok egy Tirpitzel vagy más brawler hajóval. Mindenki fosik. persze nyilván nem akkor kell pusholni amikor cap fölényben vagy. Akkor be lehet várni az ellent hogy szépen lekopjanak. De van amikor ez se sikerül. Ha jól pushol az ellen, akkor könnyen kiszoríthat, de ez megint egy jó csapatot kíván. De a hálálom az amikor egyetlen cappünk sincs, én pusholnék, de mindenki hátrál... mintha abból bármikor is közelebb kerülnénk a foglaláshoz... És aztán természetesen simán kikapunk. Szerencse dolga, hogy mennyire értelmes és tökös csapatot kapsz ki. Én általában (10-ből 8x) a visszavonuló, gyáva szarokat kapom ki akiknek esze ágában sincs cappelni. Sajnos most ez a meta... úgy néz ki (pont a mai napon 2 éve hogy játszom a játékkal), hogy 2 év után lassan lekoptatom a játékról magamat, mert egyre több az idióta camper dmg vadász, akiknek esze ágában sincs taktikusan játszani, vagy csak akár minimálisan is csapatjátékként kezelni a dolgot. A legtöbbje már csak dmg pontokat vadászik több-kevesebb sikerrel. Így egyre többet idegeskedek ebben a játékban is, és egyre szenvedősebb (főleg a CVk miatt is) egy jó meccset játszani. Szóval általánosságban elmondható, hogy az elmúlt két évben amit észrevettem az az, hogy egyre több a komplett inkompetens, gyerekes, IQ fighter ebben a játékban. Viszont szépen lassan már csak azon múlik a dolog, hogy a matchmaking rendszer kikkel dob össze, kapsz-e magad mellé még pár értelmes játékost, vagy csak 43%WR-es komplett idiótákat akiknek nem lehet elmagyarázni, hogy mindenki más játékát is tönkreteszik azzal, hogy egy meccsen 10km-nél nem mennek közelebb a térkép közepéhez, valamint az átlag dmg-ük is 20-30k max.... ergo: rng...