A Wargaming új MMO játéka
-
Sendrov #17804 Nem bírtam ki. Pusztán gyűjtői szenvedélyből beszereztem a Viribus Unitis-t. Nem annyira sz@r, mint ahogy a paraméterek alapján gondoltam. De azért nem is olyan szuper hajó. T5-T6 meccsen élhető, T6-T7-ben szenvedős.
6 meccs után a szubjektív véleményem a következő:
Ami tetszik benne:
A Viribus Unitis legjobb része a főtüzérség. Lapos szögben, tűrhető lőtávval és viszonylag jó pontossággal tüzel. A tornyok forgási sebessége csatahajós léptékben erős közepes. Forgatási szögük elfogadható, bár teljes oldarsortűzhöz kicsit jobban kell mutatni az oldalát, mint szeretném. Ezt gyorsan lehet korrigálni, mert viszonylag gyorsan reagál a kormánykitérítésre. Rövid, tömzsi hajó és ezért igen szűkeket lehet vele fordulni. Igaz ilyenkor teljes gőznél is akár 15 csomó alá esik a sebessége. Többször előfordult, hogy egy-egy ilyen vészforduló alkalmával messze elém dobták a torpedókat a repcsik, mert olyan lassú a hajó.
Eddigi tapasztalatom alpján, érzetre a Viribus Unitis mérsékelten gyúlékony. Persze gyújtottak fel, de nem volt olyan érzésem, hogy benzinnel fellocsolt fedélzettel megyek a csatában. A cirkálók lövéseit viszonylag jól bítrja. A javítás viszonylag nagy adagokat tölt vissza a HP-ra. Erre szükség is van.
Ami rossz:
Nagyon kevés HP!!!
Citadella mágnes!!! Bármilyen csatahajó, bármilyen szögből képes iszonyat nagyot beleverni. Egyszerűen kerülni kell vele a csatahajókat.
Mindössze csak 4db 70mm-es légvédelmi lövege van, ami szinte nulla.
Lassú. Nagyon. Kb. mint egy alap low tier amcsi csatahajó.
T6-T7 ütközetben már nem elég a 305mm-es AP lőszerek átütő ereje. A HE pedig eleve nem nagy szám, alig gyújt.
Másodlagos tüzérség elhanyagolható. Alacsony lőtáv és kevés cső (oldalanként 6-6 150mm-es). A fedélzeten szétszórt 70mm-es lövegek csak díszletek, nem működnek (kivétel a tornyok tetején lévő 4db légelhárító).
Összegezve:
A kevés HP és a tetű lassú sebesség miatt nagyon ésszel kell vele játszani. Nem egy nagy túlélő.
Kerülni kell vele az 1vs1 csatahajós párbajokat és a magányos hősködést.
A 12db elég pontos 305-ös löveggel azonban komoly citadellákat lehet osztani minden cirkálónak. Cirkálók ellen a páncélzat és a kevésbé gyúlékony fedélzet is hatékony védelmet biztosít. A gyors kormányreakció pedig segíthet a bejövő tűz és a torpedók elkerülésében.
Én személy szerint közepes alára értékelem a hajót.