A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #17612 Az összes csatahajóra érdemes felrakni a 2 millió credites Concealment System Modification 1 upgradet a hajóra. Kivéve a Montanát ha meg van ehelyett a legendary upgrade. A másik upgrade 2 millióért (Target Acqusition System Modification 1) kb semmire nem jó, bármire felesleges azt felpakolni.
Kapitányi képességnél a Tier 8-10 szintű hajók esetén a német, francia, japán csatahajókat érdemes másodlagosra fejleszteni, ezért 11 pont (4+4+3) megy el erre és a kapitánynál nem marad pont a Concealment Expertre.
Az amerikai BB-knél csak a Georgia és a Massachussets hajókat érdemes másodlagosra pontozni, többit nem. A többire mehet a Concealment Expert mert:
- A Manual Fire Control for AA Armament szerintem jelenleg sokat nem ér. Néha használható, de jó CVs ellen igazából csak pár másodperig van hatása.
- A Fire Prevention csak parasztvakítás. El is lehet felejteni a létezését. Ez ugyanis csak annyit tesz hogy a maximális 4 tűz helyett 3 tűz lehet a hajódon. Ezt adják meg úgy hogy -10% fire risk, mert ha már 3 helyen ég a hajó akkor csak 10% az esélye hogy még egy 4. helyen is kigyulladhat, de ha nem tud már egy újabb helyen kigyulladni akkor az addigi potenciálishoz képest ez -10%. De háromnál már mindenképpen használja az ember a Damage Control Partyt...
- A Radio Location szintén elég haszontalan dolog. Amennyi radaros hajó és CV van mostanság sok haszna nincs annak hogy arra felé van a hozzád legközelebb lévő hajó. Ennél még az 1 pontos Priority Targetet is hasznosabbnak tartom, mert ha azt látom hogy eggyel több hajó célzott rám 2-3 másodpercen át és nem nem láttam hogy mi volt az, akkor valószínűleg a DD torpedózott rám.
A brit és orosz BB-kre pedig nagyon jó, szinte kötelező a Concealment Expert kapitányi skill. Mindkét nemzetnél eleve elég jó a hajók álcája, ezért érdemes erre rágyúrni. Az angoloknál a relatíve kevés HP miatt jó, ha nem folyamatosan téged lőnek. Illetve a néha pocsék kilövési szögek miatt jó ha van idő arra hogy oldalba állítsd a hajót a full broadsidehoz, úgy hogy közben nem látnak. Pláne a következő patch után, mert kapnak majd egy citadella nerfet is. (Már ideje volt, mert eddig némelyik citadellázhatatlan volt...)
Az orosz csatahajókra szintén nagyon fontos, mert eleve csak 5 Damage Control Party van a hajókon és az nem elég ha a hajó világít és folyamatosan kapja a HE spamet. Illetve a fordulásuk pocsék, ami a legmagasabb citadellával párosul. Ilyen kombinációnál jobb hogyha minél kisebb eséllyel látnak fordulás közben, mert BB-k közt különösen gyengén bírják a találatokat oldalról.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2019.07.07. 14:08:53