A Wargaming új MMO játéka
-
Szerintem nem jól használjátok még a vadászokat. Az egy külön... szakma. Mármint jól megtanulni használni őket. Én már kibékültem velük, illetve a használatukkal.
Fontos megjegyezni, hogy nem azonnal teszik a dolgukat. Ezt ki kell tapasztalni és be kell gyakorolni. Az is fontos, hogy egyszeri a felhasználásuk. Vagyis ha be jön két raj, hiába van még gép a védő vadász rajban, nem fogja megtámadni a másodikat. Vissza tér a hordozóra. Ez különösen igaz az Enterprise hordozón.
Azért említettem meg, mert mind közül neki van a legerősebb vadász raja. Itt térek ki ennek a fontosságára is. Azt is meg kell nézni, hogy egy-egy kísérő raj hány gépből áll.
Lehet skill-l erősíteni a rajt egy kicsit, de fontos az alap létszáma.
Miért nem tudtok rajból gépet lelőni? Meg kell vizsgálni egy raj szerkezetét és játékmechanizmusát.
Azt már mindenki tudja, hogy a raj HP egyben számolódik. Mindegy, hogy hány gép támad. Ha alacsony a raj HP értéke, akkor ebből vonódik le a sebzés. Ha magas, akkor is. Viszont van egy jelentős különbség.
Itt jön a játékmechanika.
Kétféle AA sebzés van. Az egyik a hajó nagy-közepes-kis távolságú alap AA sebzése. Ez látszik minden hajó paramétereinél, ha megnyitjátok. Ez folyamatosan vonódik le a támadó raj HP értékéből.
A másik a Flak. A füstpamacsok az égen, ami miatt kifekszik az alap játék és az átlag gép is, mert annyira be lassul a sok számítástól. A lényege, hogy ha manőverezés nélkül repül bele a raj, az gyakorlatilag 100%-s sebzés és kill. Manőverező rajra kevésbé hat természetesen. Ezért fontos, hogy minden pamacs megjelenjen mindenkinél a környéken a játékban. Ez utóbbi is erősíthető skill-l és azt hiszem zászlóval is.
Gyakorlatban ez a következő módon néz ki. Közeledik egy hajó felé a raj. Belép a külső AA zónába, elkezdi veszteni a HP értékét (Az összesből). Elkezd átszineződni a kijelző a repülőrajnál. Előbb sárgára, majd pirosra. Fontos megjegyezni, hogy a teljes rajra értendő ez.
A raj kerülgeti a pamacsokat, közben a kijelző végén az első piros gép leesik, ha elég komoly volt a tűzerő. Támad, majd kivezeti a rajt. Itt fontos megjegyezni, hogy AA hatótávon belül nem manőverezünk. Nagy sebességgel bemegyünk és a túl oldalt kijövünk. Ennyi. Amelyik CV-s manőverezik, az meg is érdemli.
Ide jön a takarékos mód használata. A szükséges mértékben.
Ha így nézitek meg, akkor a következő történik. Teljes HP-s raj NAGY sebességgel bemegy AA körbe, támad, majd nagy sebességgel távozik. Itt a nagy sebesség miatt jóval kevesebb időt tölt az AA zónában, így a hajók légvédelmi fegyverei kevesebb sebzést tudnak kiosztani, mivel a sebzés értékük állandó.
Így a raj maximum piros tartományba esett a HP vesztés miatt, de még a minimális értéken belül van, vagyis gépet nem vesztett.
Gépet akkor fog veszíteni, ha ezen a minimális értéken túl van. Az összes HP érték alá kerül és akkor el dob a játék egy gépet. Persze ezt olyan gyorsan is megteheti, hogy gyakorlatilag a teljes raj 1-2 másodpercen belül eltűnik.
Ehhez jönnek a módosító dolgok. Van Def AA? Van egy oldalra összpontosított AA tűz? Van egymást lefedő légvédelmi zónában több hajó? Azok használnak korábban felsorolt módosításokat?
És még egy fontos dolog, amiről hajlamosak a játékosok elfeledkezni. az AA mount, vagyis légvédelmi állások. Nincsenek eltörölve a játékból, hiszen gyakran látom, hogy HE támadáskor a veszteség ikon megjelenik a hajó felett. Ha valakit megszórnak párszor rakétával, vagy HE bombával, vagy esetleg valaki kapott egy halom HE lőszer találatot, ne csodálkozzon, ha halovány lesz az AA védelme. Nincs mivel lődöznie.
Végezetül itt egy visszajátszás, amit én követtem el. Sajnos nem érte el a küszöb értéket, így videót nem készítettek hozzá. Én meg mobil internetről fel nem töltöm.
A lényege, hogy tanulmányozható rajta, hogyan is használom a légvédelmet és a légvédelmi rajokat.
Enterpise Replay