banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Már mostanában is tapasztalok ilyet. A csata elején hátra szoktam húzódni CV-l a térkép széléhez és nagyon gyakran látom, hogy a flotta azon fele, ahol én is vagyok, pánikszerűen hátrálni kezd és esze ágában sincs valamerre elindulni.

Az a rész azért nem működik, hogy az adott flotillával együtt haladjon a hordozó és így támogassa őket légvédelemmel, mert ahogy spottolódik a hatalmas Concealment miatt, máris elsődleges célpont lesz. Még akkor is ha két szinttel alacsonyabb, mint a többi hajó körülötte. Így értelmes CV játékos nem fog támogatást nyújtva, a támadó flottával haladni.

Az meg alap, hogy a két oldalon lévő CV játékos nem támadja egymást, egészen a csata befejező szakaszáig. Erről már írtam korábban is. Nagyon egyszerű az oka. Rendkívül nagy veszteségek árán lehet csak támadni egy másik CV-t. Így hamar elfogynak a készenléti gépek a fedélzetről és percekig csak hajózni lehet, de nem lesz mivel támadni.

Szintén azt mondom, hogy értelmes CV játékos nem csinál ilyet. Inkább takarékos módban támadja az egyedül (h)arcoskodó hajókat, így gyűjtve magának sebzést és XP-t.

A csata vége felé viszont már összeakaszkodnak rendesen. Nagyon gyakran van részem olyan csatákban, ahol a két CV már lövi is egymást másodlagos fegyverzettel. Itt persze arra kell figyelni, hogy nehogy nekem vezesse a hordozóját a majom a túloldalon. Illetve figyelni kell arra is, hogy Graf Zeppelin-nel ne akasszuk össze a bajszunkat közelről, mert alul maradunk.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.05.20. 09:27:16