A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #17537 A hajó sztem minden tekintetben játszhatóbb, mint a tank. Ezzel persze együtt jár az is, hogy a gyorsabb fejlődés miatt tényleg több a noob magasabb szinten is. A múlt héten feltűnően sok olyan csatánk volt, ahol a top tier hajók a mezőny végén végeztek. Volt olyan is, ahol az első három helyen T-2-es hajókkal végeztünk. A játéktudás itt is olyan fontos, mint a tankban, csak itt nem a gyenge pontokat kell betanulni. Erre mindig az egyik klántársamat tudom felhozni, a másik tisztünkkel egyszer összefutottam Rankeden. Ugyanazzal a hajóval mentünk be, ellenfélként, úgy is alakult, hogy összetalálkoztunk és lenyomtunk egy 1v1-t. Azt tudni kell, hogy neki kétszer annyi csatája van, mint nekem, full broadside jött, gyakorlatilag full életről nulláztam ki úgy, hogy folyamat pattogott, gyakorlatilag alig sebződtem. Ebből nyilván az a tanulság, hogy ha valaki nem képes tanulni, akkor a csataszám sem mérvadó. Nekem is kellett pár ezer, amig belejöttem abba, hogy ne broadside hajózzak, hanem riszáljam. Nagyon sokáig a ruszki rombolókat is utáltam, a fos torpedójuk szinte teljesen használhatatlan, rombolók ellen folyamat alulmaradtam, mert vagy nem manőverezhettem, vagy nem tudtam visszalőni a borzalmas toronyforgás miatt. Most már nem félek magasabb szintű szintű rombolóknak nekimenni egyedül, mert tudom, hogy jó eséllyel én nyerek. Ráadásul a múlt héten volt egy top xp-s köröm Minsk-el, a base 2600 felett volt. És csak annyi történt, hogy megtanultam játszani, sikerült a saját stilusom összehozni a hajó stilusával. Nagyon sokáig hanyagoltam a Minsket, mert demoralizált, hogy két hajót is ki kell húzni ezzel a fossal. Most, ha jó csatát akarom menni, a Minskel megyek, mert a vesztes csatákban is helyt tudok állni.
Aki viszont tényleg csak funból akar hajózni, annak a T4-5-t ajánlanám. T4-ben még nincs T+2, a hajókat is könnyebb kihúzni. Ez a T10-es lammerkodás am is ilyen tipikus magyar dolog. A WoT-ban is az volt, ha nincs T10-es tankod, akkor noob vagy. Nekem 10k+ csatával nem volt egy se. És nem azért, mert noob voltam (meg lehet nézni a statomat ott is), hanem azért, mert ott is nagyon sok ágat húztam egyszerre. Plusz nekem nem derogál visszamenni alacsony tierbe, ha jót akarok játszani. A T10-es egyéni küldiket még szeptemberben kezdtem, a Montival már az utolsó fázis felénél tartok, de idén még alig mentem vele, pedig az utolsó fázist már tavaly év végére elértem. Egyszerűen nem motivál az a modul. Pedig hasznos lenne. Ha megszerzek minden tizes hajót és nem lesz az, hogy "ezze kő menni, mer ez még nem Elit", akkor előszedem majd megint a kis hajókat és bohóckodok ott is egy kicsit.
Apám szokott nézni Lyuhtube-on tankos videókat. Ő mondja mindig, hogy magyar videjóstól nem talál T4 alatti csatát, de a T8 alatti sem túl gyakori. Alacsony tierben a nyugatiak sem szeretnek menni (bár sztem csak videót nem tesznek fel róla), ha kis szintű csatákat akar nézni, mindig az oroszok között keres. Pedig nem attól lesz valakinek nagy a f@sza, hogy hány tizes járgánya van. Jah kérem, T10 alatt is van élet.