banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Ezt a f2p dolgot a Wargaying szemére vetni elég erős túlzásnak tartom. Az ilyen játékok 99%-t a mikrotranzakció tartja fenn. Tehát ha ha nem fizető játékosként akarsz jobb teljesitményt, akkor játszanod kell. A szén szerzésében pl minimálisan lehet csak "pénzel" besegiteni, hiszen a napi küldiknél base xp-t néz, azt nem módositja semmi más. Egyedül a napi konténerhez szükséges xp szerzést lehet pl prém fiókkal gyorsitani. De egyrészt folyamatosan vannak küldik, amikből azért elég komoly supportot ki lehet farmolni, másrészt a játék (a WoT-al és a Warplanes-el ellentétben) honorálja az acsi szerzést, méghozá felhasználható signalokkal. Amit ugye visszaforgathatsz a játékba.
    A T10-ig rohaná a lehető legrosszabb dolog, amit elkövethetsz. Ez tipikus WoT-os hülyeség. Az igaz, hogy T10-re van kihegyezve a játék, hiszen azok a legerősebb hajók, amiket a spéci modulokkal tovább lehet erősiteni. De mit ér az erős hajó, játéktudás nélkül? És ezért félig igaz csak az is, hogy a játék igazából p2w, hiszen hány olyan retardált gold noob-ot látunk, aki 100 csatával bejön a prém nyolcas hajóval, az első pár percben meg elvérzik, hiába ő top tier, komoly hátrányba hozva ezzel a saját csapatát rögtön a kezdésnél. De ugyanez igaz a f2p játékosokra is. A WoT-ban egyszer láttam egy csávót, akinek 2000 csatával E75-e volt. Szegény idióta top tierként, utolsó túlélőként sem volt képes hozzátenni a csatához semmit. Itt mondjuk annyiból azért jobb a helyzet, hogy T-2-ben nem totál esélytelenül vágsz neki a cstának, mint a tankban, ahol mindenkiről lepattansz.
    Ráadásul minden hajónak ki kell tapasztalni a saját játékstilusát. Én pl a N. Carolinát addigra szoktam meg, mire kihúztam az Iowa-t.

A hajókat együtt fejleszteni viszont jó ötlet. Én is kb egyszerre haladtam minden ágon. A CV-ket ugyan a rework után eldobtam, a free xp miatt megérte, de majd kihúzom őket megint. Ezt leszámitva viszont már csak 2 hajó választ el attól, hogy T8 legyek. Ennek meg van az az előnye, hogy ha együtt haladsz minden nemzet minden ágán, akkor megismered az összes hajót, amivel összerakhat és tudni fogod, hogy ellenfélként mire számits tőlük. De ehhez is az kell, hogy lenyomj velük pár csatát, mert 10 meccs után aligha fogod megjegyezni, hogy mit tud egy-egy hajó. Pedig egy rutinosabb játékos már a töltőképernyőn megmondja, melyik a stock hajó, melyiken van camo, modul, stb. És ehhez csalni sem kell. Ha havonta mész 5-10 csatát, akkor valószinű arra sem fogsz komoly időt szánni, hogy utána nézz dolgoknak. Nem fogod tudni, mi az az immune zone, csak azt látod, hogy minden lövésed lepattan, mig te állandóan kapod a citadellákat. És igy persze kedved sem lesz a játékhoz, ami tovább rontja a teljesitményed. Nem véletlenül van kitalálva a tech tree. És nem csak a hajókat, a csatamódokat, a térképeket is ki kell ismerni. És ha tényleg olyan sok minuszos csatád van már T6-ban is, akkor egy jó darabig tényleg el kéne kerülnöd a magas tiert, nem csak azért, mert ráfizetés lesz ott játszani, hanem azért, mert a gyenge teljesitmény még gyakrabban fog előfordulni. Magas tierben hatványozottan igaz az, hogy a hajó szintje nem kompenzálja a tudás és rutin hiányát.