A Wargaming új MMO játéka
-
Nem csak próbálom, rendszeresen játszom mind a két oldal meglévő hordozóival. Persze csak azokkal, amik megmaradtak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Jelenleg a japán ág tűnik felhasználó barátabbnak számomra.
T4 hordozók: Óvodai szintű játék. Rettenetesen lassú, papír repülőgépek. japán vonalon AP, amerikai vonalon HE bombával. Ez marad is így T10 hajóknál is. Másik különbség, hogy a japán hordozónak kicsit gyorsabb a torpedója. valamivel könnyebb az előretartást kiszámolni. Sok türelem kell mind a két hordozóhoz, mert alig osztanak sebzést.
T6 hordozók: Szerintem most ez a szint a legjobban teljesítő szint. Igaz, sokszor kerülnek T8 hajók ellen is, de saját szinten jól kezelhetőek. A két hordozó közül nekem a japánnal megy jobban. Gyors, mindenhová odaér, rakétával folyamatosan lehet zaklatni a rombolókat. Így ki lehet őket iktatni a játékból. A torpedói jól sebeznek és gyorsak. A bombái jól használhatóak csatahajók és nagyobb cirkálók ellen. Az amerikai hordozónak lassabbak a torpedói és a bombáit sem érzem igazán jónak. Lehet használni őket, de valahogy gyengébbnek érzem.
T8 hordozók: Jelenleg ez a szint a legnagyobb szívás a játékban. Végeztem méréseket is az elején, jelentősen többet kerülnek T10 csatába, mint a saját szintjükön. Ez azért probléma, mert a WG fejlesztői még mindig nem tudták megfelelően beállítani a légvédelmi fegyverek sebzését. A lényeg, hogy T10 csatában gyakorlatilag felderítésre és nagy ritkán egy-egy támadásra van lehetőség a T8 hordozóval. Itt mind a két nemzet hajói jók, de máshogyan kell velük játszani. Persze csak T8 csatában.
T10 hordozók: Mind a kettő jó és erős. A játék jelenlegi állása szerint óvatosan kell itt is használni a rajokat. Szépen lehet velük sebezni, de nem szabad itt sem több hajós flotillákat megtámadni.
Amióta bevezették, mentem velük pár szár csatát, szépen gyűlik a tapasztalat. Lehetne részletezni oldalakon keresztül, de szerintem egyenlőre felesleges. Azért felesleges megosztanom, mert egyrészt még változhat a játék sokat, másrészt a kezdő, vagy átlagos játékosok nagyon hamar megutálják ezt a játékmódot.
Így csak veszendőbe menne az idő.
Pár szóban néhány dolgot megemlítenék.
Végtelen számú repülőgép van, de alaposan le van korlátozva a felhasználásuk. A játékos a fedélzetre felkészített repülőket szabadon felhasználhatja, de ha elveszíti őket, az újabb gépeket elő kell hozni és fel kell készíteni. Ez bizony idő. Minden géptípusnál és hordozónál változik. A 20 másodperctől egészen a 120-140 másodpercig. A felkészítési idő gépenként értendő és megtalálható az adott raj adatlapján. Ebből következik, ha valaki gyorsan lelöveti az összes gépét, akkor percekig csak csónakázik, mert nem tud mivel támadni.
Lehetne beszélni, írni a taktikákról. Hogyan érdemes megközelíteni, támadni, majd eltávolodni a céltól úgy, hogy a lehető legkevesebb gépet veszítsük a rajból.
Hogyan érdemes gazdálkodni a sebesség boost-al.
Melyik rajjal mikor és kit támadjunk. A célpont javításának, HP értékének függvényében.
Hogyan helyezkedjünk a hordozónkkal.
Hogyan érdemes skillezni a két nemzet kapitányát. Milyen modulokat érdemes felszerelni.
Zászlók, festések, stb.
Szerintem így ennyi elég is lesz, hogy el ijessze a kezdő játékost ettől a hajó osztálytól.