A Wargaming új MMO játéka
-
Nem olyan vészes dolog ez a visszahívás. A Hot fix persze megváltoztatta, de még így is használható bizonyos keretek között.
Nagyobb gond, hogy erősen túl lőttek T8 felett az AA beállításokkal. Ez lesz javítgatva a következő hét elején a Hot fix... hotfix-ében.
Sajnos sokat dobálja a CV-ket két szinttel magasabb csatába, pedig nagyon fogadkoztak a WG fejlesztői, hogy ha kiveszik a fele CV-ket, az milyen jó lesz és majd kevesebbet kell magasabb szintű csatákban részt venni.
Ehhez képest megszámoltam az egyik nap a csaták eloszlását.
T8 CV-l játszogattam. 15 csatát sikerült mennem egy nap. Ebből 4 T8-s, 3 T9-s és 8!!! T10 elleni csata volt. Úgy gondolom, a szokásokhoz híven üres, sőt hamis ígéretek ezek is, úgy mint sok más a WG-től.
Lehetne írni, mondani, hogy más hajók is mennek magasabb szinten. Ez így igaz, de:
- ha ilyen csatába kerülök, hátul maradok és igyekszem azt lőni, aki nem rám figyel
- Eleve He lőszert töltök, hogy valami esélyem legyen sebezni.
Ezzel szemben a Hot fix-nek köszönhetően, T8 CV repülő rajai meg sem tudják közelíteni a T10 hajókat, nem hogy sebezni. Sőt, T9-t sem.
Annyira jól sikerült az AA beállítás, hogy magányos T8 hajó is gyakorlatilag lelövi a teljes rajt. Ez utóbbi esetben van némi esély találatot bevinni.
Ha - és ez utóbbi a gyakoribb eset - kettőnél több hajó van AA védelmi zónán belül, akkor oda sem érdemes küldeni a rajt.
E mellé jött, hogy szét tekergették a torpedók összetartását. Minimális mozdulatra is azonnal szét esik.
Hab a tortán, meg növelték a rajok feltöltésének idejét. Ha elveszik a raj, akár 3 percet is ül a hordozó tétlenül, mert nincs mivel támadnia.
Nos, ezért nem láttatok túl sok hordozót mostanság.
Persze, az értelmesebb hordozósok most is játszanak. Azok hagyták ott, akik miatt állítólag az egész átalakítás elindult. Az átlag játékosoknak hamar el is ment a kedvük az egésztől.
Nekem is sikerült néhány trükkre, kényszer megoldásra rájönni, így már T10 csatában sem vagyok az utolsó helyen. T8-ban meg komoly tűzerőt képvisel mindegyik T8 CV.
A még fel nem tett kérdésetekre a válasz: Nem, nem fogják kivenni a CV-ket. Üzleti megfontolásból biztosan nem. Sok munka lett belefektetve az átdolgozásba, meg van vele célozva a konzol piac, hamarosan jön a brit CV ág és nem utolsó sorban biztosan lesz valamilyen premium CV is. Biztos vagyok benne, hogy itt komoly pénzekről van szó és ezért nem veszik ki a hordozókat.