banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Én azt tapasztalom fórumokon, hogy az átlagos játékosok (Átlagos Ödönke) lettek megcélozva ezzel a CV átalakítással. Semmi különösebb tudást nem igényel a használata. A jelenlegi CV-k esetében azért volt kevés a játékos, mert komoly gyakorlást, de még inkább komoly tanulást igényelt a hatékony használata. Nem mellesleg szükséges hozzá nagy fokú billentyűzet kezelési készség is. itt most inkább azt emelném ki, hogy gyakorlatilag a jó CV játékosnak az összes többi ágat ismernie kellett. Milyen légvédelme van, hogyan fordul, mekkora a maximális sebessége, stb. E mellett szüksége volt arra is, hogy ismerje az adott térképen kialakult... "szokásokat". Merre szoktak menni a népek, hová érdemes fókuszálni, stb. Készség szinten kell tudnia felderíteni, támogatnia, stb. Egyetlen más hajóosztály esetében sem ennyire összetett az ismeret és a feladat. Ezért volt sok noob CV-s magas szinten és kevés a hozzáértő játékos. A rework után semmi ilyen tudományra nem lesz szüksége a játékosnak. Repcsizik, ha lelövik a gépeit, hoz másikat. Egészen addig, míg a hazafelé tartó gépei oda nem vonzanak pár rombolót.

Nagyjából van egy sejtésem, hogyan fog majd alakulni rework után a helyzet. Újdonság varázsa, tele lesz minden csata CV játékosokkal. Különösen a kezdő szintek. Úgy gondolom, hogy 4-6 Tier-ben fürtökben fognak lógni a CV-k és mindenkit szétrakétáznak. Bombázni azért nem, mert azzal jóval nehezebb bárkit is eltalálni. Torpedózni sem nagyon, mert rásegítés nélkül nehéz célozni, gyakran kitakarják a hajót a robbanások és elég könnyen kilehet manőverezni a torpedókat. Még az Ai hajóknak sem okozott nagy gondot.

Magasabb szinten is lesznek CV-k, de jóval kevesebben. T8-10 szinten is fognak kísérletezni a játékosok és majd kialakul egy erőviszony.

Nagy paraméter tekergetések is várhatóak lesznek. Sokan fognak panaszkodni. Hol a légvédelemre, hol a laggolásra, stb.

Darun: Nem vagyok benne biztos, hogy olyan jó ötlet volt a CV ritkítása. Igen, olvastam, hogy ez majd milyen jó lesz, mert nem kerül össze magasabb CV-l, aki ellen nem tud tenni sokat. Zárt teszten is és nyílt teszten is simán kerültem olyan helyzetbe, hogy két szinttel magasabban kellett - volna - tennem valamit. T6 CV-l T8-s csatákban és T8 hajóval T10 csatában. Sajnos a nyílt tesztről nem csináltam fotót, de simán kergetőztem Midway-l hajóval párban. Persze nekem csak T8 hordozóm volt benn. De neked legyen igazad és ne kelljen két szinttel magasabb ellen játszani.
    Csak ezt a képet találtam: