banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Ez fizika. A viz ugye folyékony halmazállapotú közeg. De elég ha megnézed az aszfaltos utat. Ott sem padlógáznál veszed a kanyart, mert kisodródsz, pedig az aszfaltnak jobb a tapadása, mint a viznek. Minél nagyobb a sebesség, annál nagyobb a fordulási sugár, hiszen az erőt ugye mindig két komponensre bontjuk le, és ha jobbra kanyarodsz, a hajóra hatni fog egy bal irányi tehetetlenségi erő. ami a súlytól és a sebességtől függ. Viszont figyelembe kell venni a torpedók sebességét is. Megpróbálhatsz 1/4 sebességgel fordulni, az kis ivű lesz, csak épp az alacsony sebesség miatt nem fogod tudni időben bevenni a kanyart. Én pont a múlt héten próbáltam egy ilyet, öcsém bejött gyakorlóba, mert nem tudta használni a CV-t és elmondta neki, hogy kell, közben viszont én is gyakoroltam a torpedók elöli kitérést. Az ugye alap, hogy mindig próbálsz szembe fordulni a torpedóvetőkkel. Még ha full sebességgel fordulsz, akkor is csökken a hajó sebessége, ha egyébként nem veszed vissza. Ha időben elkezdesz fordulni, akkor max 1 torpedót nyelsz be. De ha időben rá is fékezel, akkor mindet ki tudod kerülni. Ez persze az alapeset T4-5-ben, felette már függ a CV-s játékos rutinjától/szerencséjétől is. Ott ugye már ő határozza meg, hogy milyen közel dobja hozzád, az sem mindegy hogy japó vagy amcsi (3, 4, 6 v 7 torpedót dob, össze vagy szét tartanak, stb), illetve hogy te milyen hajóval vagy, milyen sebességgel, milyen fordulási sugárral mész, stb. Egy rutinos CV-s torpedót valószinű nem fogod tudni kikerülni. Esetleg azt tudom javasolni, ha van valami ismerősöd, akinek van anyahajója, akkor gyakorold. Bár igazából most már késő, hiszen 2 héten belül jonni fog a frissités és ha jól rémlik, a torpedóvetőket teljesen kiveszik és rakétás repcsik lesznek helyette.