A Wargaming új MMO játéka
-
Sendrov #17217 Ez a játék tele van bosszantó hibával, játszhatósági problémákkal stb.
Ami viszont továbbra is elvitathatatlan előnye ennek a játéknak, az a rendkívül részletes és gazdag hajómodellek. Immáron rendkívül sok hadihajó van lemodellezve és a lista továbbra is bővül.
Annak külön örülök, hogy nem csak sok hadihajó, hanem most már igen tekintélyes mennyiségű civil hajó is van a játékban. Szintén igényesen modellezve. Utasszállító tengerjárók, kompok, bárkák, halászhajók, vitorlások, halászhajók sőt, még lapátkerekes folyami gőzhajó is. Ezek túlnyomórészt a pályákon itt-ott elszórva statikus modellként láthatók. Jobban szemügyre venni őket inkább a kikötőkben lehet. Főleg az újabban bekerült kikötők bővelkednek civil hajókban.
Legutóbb a Kronstadt kikötőt néztem meg. Szép-szép, de a lemenő nap sugarai, a lobogódíszben tündöklő erőd az elmaradhatatlan tűzijáték és az ötágú csillag alakban parádézó vadászgépek egyvelege nekem már túl erős, giccses, bazári. Már épp vissza akartam váltani megszokott kikötőmre, amikor feltűnt egy érdekes civil hajó. A lobogódíszben sorakozó hadihajók mögött úszott el csendesen, szerényen, mindenféle hivalkodás nélkül. Pedig vaskos törzse, széles hídja és két nagy, méretes kémény egy olyan hajó sziluettje, amely 1917-ben kezdődő hosszú pályafutása alatt olyan sok csendes hőstettet hajtott végre, amelyet a legdélcegebb hadihajók is megirigyelhetnek. Igaz ez nem csak a rendkívül erős építésű hajó, hanem a rajta szolgáló legénység érdeme is. Több felfedező utat tett, bajba jutott sarkköri expedíció tagjait mentette, jégheggyel ütközött óceánjárót foltozott be, hogy a több mint 1800 utas ne jusson a Titanic utasainak a sorsára, háborús időkben konvojokat oltalmazott stb. Ez a híres hajó nem más, mint az alábbi képen bekeretezve látható Kraszin jégtörő:
Időközben kiderült, hogy a Kraszin már 2016-ban feltűnt a játékban a Pole mapon...
Egyébként tényleg érdemes a hajó történetének utána olvasni
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2018.12.02. 12:01:14