A Wargaming új MMO játéka
-
Nem kell semmibe bele barmolni. Saját maguk rúgták fel a játék kő-papír-olló játékszabályát. Eleve kimaradt a játékból egy elem már az elején. Ez pedig a tengeralattjáró. Aminek a fő ellensége a romboló. A rombolónak nem lett munkája, de a WG-nél valakinek a szíve csücske a rombolózás, így kitalálták a láthatatlan, végtelen torpedóval rendelkező, kicsit neki lejtő játékot. Kapott spec torpedókat, kapott spec légvédelmet, stb. Holott a rombolóknak nem ez a szerepkörük. Csak amire készültek, nos olyan nincs a játékban. A romboló nem ellenfele a cirkálóknak, itt igen. A cirkáló feladat köre lenne a romboló vadászat és az erős légvédelem, kísérés, támogatás stb. Itt néhányból lángszórót alakítottak ki, másokból meg szuper páncéltörő golyószórót. Persze füstből, mert azt úgy kell. Abba ne is menjünk bele, hogy füstből egyetlen tüzér sem lenne képes a célt eltalálni. Legfeljebb tűzvezető radarral, de ekkor még nem volt ilyen. A csatahajók szerepe meg adott. Nagy tűzerő, erős védelem, aránylag kis helyre összpontosítva. Nem ellenfele a romboló és a cirkáló sem. Ellenfele lenne a tengeralattjáró és a hordozó. A hordozó megjelenésével már kicsit megkopott a ragyogása. Nem véletlen hogy jelenleg a tengereken a hordozóra van alapozva a támadó erő. A játékban is ez majdnem jó irány volt, csak kitalálták, hogy legyen oldalanként két hordozó is. Szerintem ezt nem kellett volna. Oldalanként egy-egy épp elég. A hordozó meg maga nagyon érzékeny bármilyen támadással szemben. Ha tengeralattjáró lenne, arra is.
Ki kellene józanodni kicsit a WG-nél és visszatérni a hagyományos, mint írtam. kő-papír-olló játékmegoldáshoz. Az egyensúly kialakításával kellene törődni, nem az újabb és újabb még papíron is alig létező hajókkal.
MOD-ról. Valamit elronthattál esetleg telepítéskor, vagy nem tudom. Évek óta használok MOD csomagot, nem tapasztaltam hasonló jelenséget. Egy mezei célkereszt feltelepítése biztosan nem okoz ilyen problémát, mivel a csomag telepítője, évek óta profin és biztonságosan teszi a dolgát.
Ha nem sikerül megjavítani, meg kell keresni a játékon belül a res_mods mappát és az aktuális verzióhoz tartozó modokat törölni, majd újraindítani a játékot.
Volt hogy 25-30 féle MOD is települt nálam egyszerre és még sem volt vele probléma.