A Wargaming új MMO játéka
-
Köszönöm a pontosabb fordítást! Így még kevésbé tetszik, amit a WG valami deliriumos állapotban kitalált.
Ha nincs vadász irányítás, nincs légi fölény. Páros lábbal kell seggbe rúgni a történelmet meg a katonai taktikákat. Egy század irányítható egyszerre? Ezt vajon melyik debil, történelmet még hírből sem ismerő idióta álmodhatta meg? A valóságtól teljesen elrugaszkodott, rossz ötletnek tartom. Szerintem aki repülővel akar hajókat támadni, az inkább talán a warplanes játékkal játsszon. Lehet, hogy abban van is ilyen lehetőség.
Szerintem már ott téves az elgondolás, hogy a repülőket - úgymond - személyesen irányítja a játékos. Kérdem én, miért? A játékos a komplett hajóért felelős. Olyan irányítást kell hozzá kitalálni, hogy ezt a feladatot maradéktalanul tudja teljesíteni. Ez szerintem ebben a formában nem olyan lesz.
Vadászok csak úgy maguktól jönnek-mennek? Még nagyobb ...idiótaságnak gondolom.
Továbbra is azt gondolom, telesen rossz ez az irány. Mint tegnap is leirtam, valami olyasmire gondoltam, hogy a rajok irányítása úgy működjék továbbra is mint eddig. Viszont úgy kellene a paramétereket tekergetni, Hogy egyetlen hajót se tudjon egy rácsapással elsüllyeszteni. Ez mégiscsak játék.
Egyedüli gondom a vadász irányítással van jelenleg. Visszatenném azt ami tier 5-ig van. Vagyis a Strife őrületet megszüntetném. Amúgy is marhaságnak tartottam. Semmi valóságalapja nincs a dolognak. Helyette bevezetnék valami skill rendszert a vadászoknak, sőt talán a többi repülőgépnek is. Valami nem túl bonyolultat, hogy bárki értse. A háttérben lehet bonyolult és összetett számítás, az nem érdekel. Olyanra gondolok, hogy ha egy raj volt már csatában és azt túl élte, akkor kap valamennyi tapasztalati pontot, amitől javulnak a képességei. Persze nem a végtelenségig, hanem egy jól körül határolt értéktartományon belül. Kapna a raj egy színjelzést például, vagy csillagokat, vagy bármit. Persze ha a raj csak egy része éli túl és újoncokkal lesz feltöltve, akkor..hígítva kapná meg a pontokat, vagyis nem lenne annyira tapasztalt. Ha jól vezetgeti a játékos a rajokat és nem küldi be őket a darálóba, akkor egyre tapasztaltabb, nagyobb hatékonyságú repülő rajai lesznek, persze a korlátokon belül. Játékon belül ez mennyire lenne zavaró? Szerintem működne a dolog. Tapasztalatlan ellenfél rajait azonos létszámban legyőzné, de 2x-s túlerővel szemben már alul maradna. Tehát nem hősöket képzelek a rajokba, csak tapasztaltabb pilótákat.
Persze továbbra is szigorúan meghatározott repülő számmal rendelkezne egy-egy hordozó. Annyival bővülne a paraméter, hogy mikor rámutatunk jobboldalon a fegyverzet, stb paramétereire, egy legördülő panelen mutatná egyszerű színskálán, a rajok állapotát. Mondjuk zöld a nagyon kezdő a lila meg a nagyon tapasztalt rajt mutatná.
Valahogy jobban tetszene és jobban is hasonlítana egy hordozó irányítására. Nem szabad elfelejteni, hogy egy hordozó feladata nem merül ki annyiban, hogy egy rajt felküld, majd azzal háromszor támad. Ha így lett volna bármelyik valós csatában, a repülő raj parancsnoka inkább főbe lőtte volna magát már felszállás előtt.
Mi lesz a felderítéssel, a saját hajók fedezésével, a hordozó megvédésével, félrevezető manőverekkel, romboló oltalmazásával és még hosszan sorolhatnám?