banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Megnéztem a felvételt és meghallgattam a kommentárt is. Nekem nem igazán tetszik ez a dolog így.

1. A hordozó kapitányát gyakorlatilag visszaminősíti egyetlen repülő raj parancsnokává.

2. Ha már így visszaminősítette, a hajóval, többi repülő raj koordinálásával ki foglalkozik?

3. Szépen nézegetjük repülés közben a horizontot, miközben egy kicsit gyakorlottabb CV kapitány tudja, hogy ez így elfecsérelt, drága idő.

4. Gondolom, még nincs a légvédelem beállítva, mert elég sok gép túl élte a támadást.

5. A helyett, hogy minden hajóra a - fogyóeszközökkel megegyezően - véges számú lövedéket, repülőt, torpedót tenne, ha jól véltem kihallani, végtelen számú lesz a repülők száma.

6. A rakétavetőzést teljesen felesleges, sőt nagyon rossz ötletnek tartom. Szerintem így is gondban vannak a hajók a rengeteg felgyújtás miatt. Ez szerintem teljesen irreális a játékban.

7. A vadászok egyáltalán nem szerepeltek a videóban, ami nagyon nagy probléma. Fontos megjegyeznem, hogy ebben a játékban is a légi fölény kivívása nagyon fontos dolog. A légi fölényt meg a vadászok vívják ki. Azért fontos, mert akié a légi fölény, az gyakorlatilag zavartalanul garázdálkodhat a csatában. Bárkit, bármikor elsüllyeszthet.

8. Már említettem korábban, de külön ki emelem. A multitasting, mint ahogyan Flambass is említi. A CV játék alapja, hogy minden egységet folyamatosan figyelemmel kell kísérni és nagyon precízen mozgatni őket. Érdemes megnézni ezzel kapcsolatosan néhány profi CV játékost, mit művel a térképen. Nagyon jól bemutatja, mi is a feladata a CV hajóosztály irányító játékosnak. Ezzel szemben a videóból az jön le, hogy gyakorlatilag percekig örömrepül a játékos, holott, másfelé ezer meg egy dolga lenne. Ez így teljesen rossz megközelítése a problémának.

Szerintem teljesen rossz felé indultak el a WG-nél ezen probléma megoldásával kapcsolatosan. Valami olyanra számítottam, hogy a nagyon is esetleges, és reflexszerü vadász irányítási borzalom helyett kitalálnak valami emészthetőbb dolgot. A hajók támadását meg nem nagyon bolygatják. A CV kapitánynak nagyon fontos, hogy minél több időt töltsön a taktikai térkép fölött. Jól átlássa a csata alakulását és ahhoz igazítsa a taktikáját. Örömrepkedés közben erre semmiféle lehetőséget nem látok.

Most így hirtelen felindulásból ez a véleményem a fejlesztéssel kapcsolatosan.