banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    ...ezért inkább dögöljön meg minden esetben az, aki elsőként mer lőni. Ez alapján a logika alapján senki ne lőjön, ne menjen előre, csak várja meg míg fedezék mögé csusszan, és előtte 1-2mp-el durrantson egyet oda és jól vigyázzon hogy sose legyen "detected". Szerintem kicsit kezd el"csgo"sodni ez a játék is. Túl sok a profi aki kitalálta, hogy akkor vagy a legkirályabb ha teljesen kifacsart módon kihasználod a játék adta lehetőségeket. Nem akkor ha jól szórakozik mindenki. Vicc hogy néha virtuális világban nem mernek az emberek meghalni... de még lövést sem kapni. Nekem 400 valahányadik meccs után van átlagban 810k potential damage-em. Valamelyik nap felmentem, játszottam 5 kört és több mint 7,2 millió volt. Majdnem mind az 5 körben 4-7-es (+cv) ff miatt haltam meg pár perc után. Egyszerűen hátranéztem miután meghaltam és azt láttam, hogy mindenki fordul vissza és jóformán egy csapattárs sem lő. (amúgy is észrevehető volt hogy érdekes módon nem látok egy lövedéket sem elszállni az ellen irányába a fejem fölött) Nagyrészt beszari társaság... nyilván tisztelet a kivételnek! Ha látom hogy a csapattársat csépelik akkor választhatok: segítek neki, vagy elfutok behúzott farokkal. Ennyi... Nem atomfizika. Nem kell kitalálni, hogy akkor most "77%-om van a túlélésre, de ha segítek neki akkor már csak 37% és akkor nem tudom majd én megváltani a világot...". Az esetek 80-90%-ban ilyenkor garantált vereség van. Szépen egyenként mindenkit ledarálnak a horizonton sorban egymás mellett (nem mögött!) felsorakozó ellenséges hajók. Mert ugye nem csak nekem nem segítenek... hanem senki senkin. Unalmas már az a "kamuprofi" duma, hogy "azért nem segítek mert te basztad el" meg "minek mentél oda?" stb.,stb. És akkor lőni ki fog? Meg cappelni? Meg a dd-t supportolni? Meg a CV repcsijeit leszedni, hogy a DD-nket ne basszák szét már akkor amikor karcolgatja a cap szélét (no meg a többieket se tudja spottolni/támadni)? Meg az ellenséges dd-t leszedni? Majd megkérjük őket szépen, hogy ne nézzenek addig ide amíg lövünk, mert hát "én nem akarok találatot kapni!"
    Már Flamu is többször említette a streamjében, hogy fog szólni a deveknek, hogy írják már ki a meccs elején vagy valahova, hogy: "A hajók szervizelése akkor is ugyanannyiba kerül, ha nem halsz meg! És a megtartott HP-k száma nem átvihető a következő meccsre!"
    Community... itt is az a baj. Mint minden más játéknál. Túl sok lett a "profi" meg az olyan kezdő aki rendesen fél egy játékban. Megölik a játék élvezeti faktorát a számok miatt. Lehetne még ezen cizellálni, de szerintem mindenki tudja belül hogy így van. Főleg akiknek már ilyen 8-10.000 meccsük van... könyörgöm hova gyűjtögeti még a wineket, meg a damage-t??? Nyilván nem azt várja az ember, hogy akkor most álljon ki broadsideba azt cső. De azért ne legyen már mindenki ennyire passzív mert ő "profi" lett, vagy mert "ezt tanultam a nagyoktól". Nem véletlenül vannak division-ök meg clan-ok is. Csapatjáték... csak valahogy mindenki úgy játssza, mintha vérre menő élettapasztalat mérő statisztika lenne. Sose fogom megérteni... én abszolút nem tudom így játszani a játékokat. Lehet azért mert emberek/barátok között nőttem föl az utcán?