banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    Nem is gondoltam, hogy nem vagy tapasztalt játékos, sőt. Tisztában vagyok vele, hogy itt mindenki tapasztaltabb nálam, sőt vannak olyanok akik 4-5000 meccsen is bőven túl vannak már. Mindjárt gondoltam, hogy nem a farzsebedből húztad elő a véleményed :) Csak éppen ez az alapvető lenézése a kezdő, vagy éppen szarabb játékosoknak ez valahogy nálam nem fekszik. Nem lehet mindenki jó (nem pro, csak simán jó). Kellenek olyan playerek is akik az átlagnál többet vesztenek (mint én most még pl. :)) Lehet, hogy én is eljutok majd több ezer meccsig, de valahogy sosem fogok olyan estéket tartani a játékban mint mondjuk Flamu (tudom durva példa, de akár a PH fórumos srácokat is felhozhatnám), aki konkrétan ha kell carrybe lehozza a meccset egyedül 5 ellen. Az utolsó mondatodból is az jön le, hogy hiába játszol sok idő elteltével jól, a "szarok" lehúznak és nem tudsz előrelépni. Bár mondjuk pl. én ebben a játékban éreztem először, hogy pont leszarom, hogy milyen rangban vagyok vagy mennyi a karmám. Szerintem ez a játék pont a fun-factor-ról szól. De amíg sokan túl komolyan veszik addig mindig lesznek elégedetlen/ideges emberek. Pl. Flamu-nál is sokan pont azt nem szeretik (köztük én is), hogy nagyon jól játszik, de egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy nála vannak sokkal szarabb emberkék is. Pedig valakinek muszáj azt is elvállalni :) Nem lehet mindenki jó (nem pro, csak jó). Mondom ezt úgy hogy örülök ha hétvégén tudok játszani a játékkal és van 100 körüli random meccsem. Tehát ugyan van előttem még egy hosszú tanulási folyamat, de mivel nem tudok folyamatosan pár napi rendszerességgel játszani így valószínűleg nem leszek egy nagy show. Ennyi.
    Én csak arra akartam kilyukadni, hogy el kellene viselni, hogy vannak (és lesznek is) gyengébb láncszemek is a játékban. De ezt is úgy kellene játszani mint egy csapatjáték. Segíteni egymást meccs közben. És nem úgy felfogni, hogy aki nem tanul meg vele rendesen játszani az inkább hagyja abba, vagy el se kezdje. Ebben a felfogásban nem vagyunk/leszünk egyformák. Tier akárhány ide vagy oda.