A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #16807 Azért én se a farzsebemből kaptam elő a véleményem. Anno a bétában úgy tudtam részt venni, hogy megvettem egy 3 hajóból álló csomagot, amihez járt béta acces is. A csomagban volt egy 7-es romboló. Had ne részletezzem, mennyire nem tudtam vele játszani és hogy mennyire nem voltam hasznára a csapatnak. Az hogy nem ismertem a pályákat és a hajókat, egy dolog. De a játék mechanikáját sem értettem. Az első Ranked szezonban (valójában a nulladik, Pilot season volt) 75%-os wr-em volt. De gondolhatod hogy nem azért, mert annyira pro voltam, hanem azért, mert a többi játékos lehozta. Ugyanakkor a legutolsó szezonban meg hiába teljesitettem szinte mindig az első háromban, vereségekkel nem lehet előbbre jutni (és még mindig nem vagyok pro, csak egy erős átlagos plályer)
A játékos állományt nekem se kell bemutatni. Meg fogtok lepődni (és ezt most elésősorban dimre kollégának irom), de én is ugyanazzal a WoWs-al játszok, amivel ti. És ő úgy rinyál, hogy 50%-os a nyerési aránya (az utolsó 7 napban, 42 csatából 59,5%, de még sem elég jó neki). Ő akkor is óbégatna, ha 100---5 lenne, mert hogy minden csatát neki kell megnyerni, mindeni noob vagy csaló, csak ő a helikopáter,
A valóság ezzel szemben az, hogy mi is ugyanazokat a gyökereket kapjuk, mint ti. Ajánlom a figyelmetekbe egy frissen kezdett szakasztársam statisztikáját. Krisz. Még 600 csatája sincs, de 60% felett van a nyerési aránya. És ő velem ellentétben nem goldnoob, ráadásul neki is vannak nagyon ratyi csatái, még is látszik rajta a fejlődés (már most 28,5k sebzés csatánként, úgy hogy T7 a legnagyobb hajója, de az utolsó 30 csatából már jóval 36 felett jár úgy, hogy az átlag tier amiben játszik, még mindig 4.9) És ezt úgy, hogy nem kevés 0 sebzéses csatája van neki is.
Azt is tudom, hogy a statisztika nem minden. Én is tudnék linkelni rengeteg saját képet, ahol top tier Ranked 1-es játékosok semmit nem tesznek hozzá a csatához, csak feedelik az ellenfelet, pedig azért egy Ranked 1-től az ember többet várna. Vannak olyan emberek, akiket az átlagnál jobban szopat a rendszer és vannak akiket kevésbé. De azért még is csak mutat valamit az a stat, mert azt nem magyarázza meg nekem senki, hogy 45% alatti wr-el és 20k alatti sebzéssel valaki jó játékos, csak a WG szándékosan kitol vele.