banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Normál esetben igy működne, de a WG-nél soha nem beszélhetünk normál esetről. Ők igazából leszarják a community-t éppen azért, mert megtehetik, hiszen aki fizet a játékért, az igy is fizet, meg úgy is. És sok goldnoob esetében még sikerélményről sem beszélhetünk, mert mi az 50% feletti winrate-ünkel panaszkodunk arra, hogy milyen csapatokba dob be minket, de a teljesen sötét gold gyökeret az sem érdekli, ha 40% alatt van a wr, ő kitartóan játszik tovább. Bár azt fel nem foghatom, mi élvezet van abban hogy kezdés után lövi a csapattársakat, vagy random bóklászik fel-le a saját bázison. Plusz aki tényleg jó játékos és klánozik meg Rankedet tol, annak, ha vesz is valamit, az befektetés, mivel mind a Rankeden, mind a CW-n van gold jutalom, tehát ki is tud venni, nem csak betesz. De a tankból kiindulva ott is pont az elit az, akinek elege van a randomozásból, mert sok a gyökér és egyedül még ők sem mindig tudnak nyerni, viszont a CW meg önmagában kevés ahhoz, hogy az ő érdeklődésüket is fenntartsa. Többek között ez is az oka annak, hogy sok jó játékos megcsömörlik és abbahagyja. És a hajónak is ez lesz a sorsa. De a szekér ettől még menni fog a WG-nek, hiszen mindig lesznek új játékosok, mindig lesznek olyanok, akik fizetnek a játékbeli tartalmakért és lesznek a nagyon prok, aki kivagyiságból vagy a teljesitmény hajszolása miatt szintén játszani fognak. Plusz nézd meg, hány menő lyuhtuber van, akiknek köszönhetően mindig lesz 1-2 új ember, aki szintén elkezd majd játszani. Ráadásul a mai trend az, hogy kapsz egy ingyenes játékot, amihez fizetős tartalmak vannak és sokkal többet lehet ezzel keresni, mintha magáért a játékért kérnének pénzt. A WG erre a legjobb példa, azon túl hogy nyereséget termel, még marad nekik "jótékonykodni" is. Miközben sok régi neves fejlesztő cég meg legúzza a rolót, vagy csak tengődik, esetleg kénytelen futószalagos sorozatokat gyártani.
    És nem, nem a kommunikáció hiány a probléma. Ez Random csatából is lejöhetne, de Rankeden sokkal jobban látszik. Aki segg hülye, azzal nem tudsz kommunikálni. Hiába indul el az egész csapat A-ra, még megbeszélni sem kell, a kretén még is B-re megy, pedig látja hogy arra senki más, aztán spottolódik az ellenfél és még akkor se fordul vissza. Majd ő megmutatja. Aztán fél perc alatt elég, de őt nem zavarja, kilépés a kikötőbe, másik hajó és már lép is vissza a következő csatába. Máskor meg a tagok között szintén nincs semmilyen kommunikáció, még is mindenki tudja a dolgát. Ez csakis hozzáállás meg agy kérdése. Persze olyan Rankeden is voltam már, ahol cset nélkül úgy ment minden, mintha összeszokott prok lettünk volna, még is kikaptunk, mert az ellenfél is úgy dolgozott össze, és a szerencse is nekik kedvezett.
    És hogy mondjak egy példát a másik oldalról is, a hétvégén túlestünk az első CW-ken, négy csatából kettőt nyertünk úgy, hogy nem beszéltünk egymással. Ha kicsit összedolgoztunk volna vagy lett volna kommunikáció, nyerhető lett volna mind a négy meccs.
    A helikopteres témához meg csak azt tudom mondani, amit apám is minden nap elmond a tankkal kapcsolatban. Amikor a csapat 3/4 része elmegy az egyik oldalra és az ellenfél csapatának kisebbik fle pár perc alatt leirtja őket, akkor hiába próbálod megmagyarázni hogy ők nem zombik! Azt nem tudod. Mert arra hogy túlerővel nem tudják átnyomni a gyengébbik oldalt csak a butaság lehet indok. Nemrég szóvá tette itt valaki, hogy nekem is csak a szám jár, de a statom biztos jó szar. Én nem félek előremenni, nem ijedek meg ha néhány lövés megkarcolja a friss camo-t a hajótesten. Én be merem vállalni a lövéseket, a probléma az, hogy közben a csapat menekülésre használja fel az időt, nem pedig arra, hogy viszonozzák a tüzet. És ehhez sem kell kommunikáció, csak egy agy. Ha látom hogy egy csapattárs előremegy és őt lövik, akkor kihasználom hogy nem engem lőnek és megpróbálok visszalőni. Nekem ez logikus. Persze tudom, az én logikám buta, hajjak is meg.