A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #16595 Szerintem meg ez egyszerű pszichológia. Ráadásul nézzük meg a másik oldaláról a dolgot. Tegnap este már csak annyi xp kellett volna az utolsó konténerhez, ami egy győztes csatából simán meg is lett volna. Három foglalós pálya volt, megbeszéltük hogy AC-re megyünk. Mindenki el is indult a megbeszélt irányba, aztán a top tier Kageronk behúzta a féket és szépen 1/4 gőzzel ment előre. Látszólag egy bot volt, mivel az ellenfelek spottolódására nem reagált. Aztán az első fordulóval sikeresen belezúgott egy szigetbe. Nagy nehezen lemászott róla, aztán elbújt a sziget mögött. Egy olyan dd-vel, aminek a legjobb a camo-ja. Aznap már nem volt reportom, igy 3 torpedót küldtem neki. Ha már hasznát nem vesszük, legalább az ellenséget ne feedelje. Aztán megnéztem a statját és tényleg valami bot lehetett. És oké, ő csak valami noob volt (bár már azt se értem, ha nem akar csatázni, akkor miért lép be? Lehet hogy elvette a helyet egy olyan játékos elől, aki meg csinált is volna valamit).
Pár hete történt egy eset, Nagato-val voltam és valami brit cirkáló körözött körülötem. Néha elinditott egy-egy torpedo salvo-t... felém. A negyedik után oda lőttem neki egyet (nem rá, csak mellé, hogy kapjon már észbe). Továbbra is körözött és torpedózott. Kettő el is kapott, elkezdtem sűlyedni is. Közben már jó közel ért az ellenség, én meg ott voltam fél HP-n. Az ilyet persze hogy reportolom. Nem mintha bármi értelme lenne, mivel ez az egész karma rendszer csak placebo. Az ember kicsit megnyugszik hogy reoportolt egy kretént és megy a következő csatába, de igazából a feljelentettre nézve ennek semmi következménye nem lesz. Minden normális játékban lehet reoportálni a csalókat, afk-kat, botokat, a cseten rendetlenkedőket. Ezt tudja a WG is, ezért bekerült a report rendszer. De ez olyan, mintha fognál egy kukát és ráirnád hogy "szórólapok, reklámok". Gondoljáték hogy a WG majd kivizsgálni napi több százezer reportot? Nem. Ha csak napi egyet kapnának, azzal se foglalkoznának.