banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Azért azt is tegyük hozzá, hogy az a Neptune a testét kivéve még stock, illetve azt se olyan rég vettem meg rá. És bár én nem néztem meg vele a statom, olyan borzalmas nem lehet. Egyébként olyan túl sok csatám a Belfasttal sem lehet, nem igazán sikerült megfognia sem, ezért a jövőben sem tervezek vele sokat hajókázni. Viszont érdekes módon egyik tech tree angol cirkálómra se tértél ki, tehát annyira szar még sem lehetek velük és had tegyem hoggyá, hogy a Neptunig még a régi, kb 5 sec-es smoke-al jutottam el, ami tényleg nem kezdőknek való volt, hiszen az ember hajlamos reflexből füstölni ha rálőnek, a rövid füstölés miatt és a pocsék lassulás következménye 90%-ban az, hogy a hajó kicsúszik a füstből. Gondolom sok noob panaszkodott emiatt. Én is a saját káromon tanultam meg, de megtanultam, nem nyivákoltam miatta. Ráadásul ugye mivel rövidebb volt a füstölés, kisebb pamacsot tudtál magad köré rakni, vagyis egy közelben járó dd sokkal könnyebben torpedózott szét, ha elfelejtettél hydro-t kapcsolni. Most meg azért nehezebb vele játszani, mert a smoke sem rejt el teljesen. Ha beülsz és lősz, de 6-7km-en belül van ellenséges hajó, akkor a smoke-ból is spottol. Szóval az tény, hogy figyelni kell és gyakorolni. Viszont az angol cirkálókhoz hasonló borzalmas lőtávja van a japóknak is, ők ráadásul smoke-ot és HP töltést sem kapnak (csak magas szinten) és torpedót is elég korlátozott szögbe tudnak inditani. Ráadásul nekik is nagy a citadellájuk, akárcsak a hajótest. Nem is olyan rég csaptam valamelyik ruszki cirkálóval egy Atago oldalába citkót, bár az angolok "nincs páncél"-jához képest azért a japók valamivel védettebbek.

Az egyik kérdés egyébként úgy szólt, hogy melyik a legjobb cirkáló ág. Én válaszoltam rá. Arról hogy az angol cirkáló ág op, nem velem kell vitatkoznod. Én tudom, meg még sokan mások is. Ha te nem, az engem különösebben nem zavar/érdekel, a te dolgod. Azt meg hogy melyiket érdemes elkezdeni... ha te nem látod be a kérdés értelmetlenségét, akkor az szintén a te bajod. Persze, lehet ajánlani, de én az angolokat ajánlom, te meg nem. Persze neked van igazad, nyilván, mivel te vagy a pro én meg a noob, de ettől függetlenül nekem fekszik az angol ág és hiába ajánlanál nekem mást, akkor is menne. Mert nekem ez jön be. Másnak meg más a stilusa. De épp ez a lényeg, hogy hiába ajánlasz valakinek jó vagy op hajót, ha egyszer az neki személy szerint nem fekszik. Ki kell próbálni mindet, amelyik tetszik, azt kell húzni. Én pl féltem az angol cirkálóktól, mert a dd-vel smoke-ból artyzás nekem nem jött be. Sőt, úgy általában a dd ágak se. De ugyan ez igaz az általad emlitett "van pár méltatlanul elhanyagolt hajód"-ra is. Lehet hogy baromi jó hajók, de nem véletlen nem megyek velük. Vagy nem tetszenek, vagy épp olyan prioritásom van, amibe az adott teknő nem fér bele (mostanában pl az angol cirkálókat is hanyagoltam, mivel már közel volt a T8-as japó BB/francia cirkáló/orosz cirkáló és szerettem volna kihúzni őket amig a leárazás tart) Alacsony tierbe meg azért nem megyek, mert nem felelnek meg az eventekhez, pedig a német bb-k már alacsony szinten is nagyon tetszettek, illetve van félretéve pár cirkáló, amiket szintén szeretnék fejleszteni.
    Tovább az is kimaradt a kérésből/kérdésből, hogy lehetőleg alacsony szintű legyen, mert PvE csatával nem hinném hogy T10 lenne a cél. Alacsony tierben (valószinű ebben sem fogunk egyetérteni) inkább a japókat/oroszokat/amcsikat ajánlanám. A Tenryu, a Kuma, a St. Luis, a Phoenix, az Omaha, a Cleve, a Boga és a Sveti szerintem mind nagyon jó kis hajók. Én ezeket ajánlanám, de mi van, ha neki nem jönnek be ezek? Ezért mondom hogy ki kell próbálni. És ha tényleg nem siet, ráér, akkor ki is fogja tudni próbálni mindet.