banner
A Wargaming új MMO játéka
  • PrasCo
    Hótt személyes vélemény, de ráérek és rég írtam a topikba... :) Jól olvastam, hogy PvE-zel, ugye? Ehhez fogok viszonyítani elsősorban.

Német: Korrekt ágyúk, tömve torpedókkal, de a halak hatótávja necces (jellemzően 6km). Ez utóbbi, ha valóban csak PvE-zgetsz, teljesen kielégítő. Nagyjából a Yorck-tól kezdve elkezdenek nagyon jó túlélőképességet kapni - egy cirkálóhoz mérten. A Yorck nagyjából a vízválasztó, mert az már képes trollkodni a páncéllal, de az ágyúk katasztrofálisak. Az AP használhatóságát a lövedék légellenállása teljesen kiheréli, az HE megbízható, de alacsony dpm. T10-ben a Hindenburg egy fantasztikusan jó gép, megkockáztatom, hogy az egyik legjobb T10 cirkáló. A szonárjuk jobb, mint a többi nemzeté. Összességében T5-6 körül jó, de robbanékony könnyűcirkálók, T7 fölött kicseszett jó nehézcirkálók.

Orosz/szovjet: Jellemzően mocskosul jó ágyúk (viszont a Moszkva kivételével igénylik az IFHE-t), jó sebesség, de aránylag tör(l)ékenyek, a torpedókat pedig el lehet felejteni. A távolsággal érdemes játszani velük, de összességében, ha a felszínen tudod tartani őket, nagyon harapós dpm-jük van. A végefelé kapsz radart is. Végig ez az alapötlet, a teljes lőtávon jól használhatóak, gyújtanak és harapnak cserébe a sérülés(nem)állóságért, de a Moszkvánál a kaliberváltás bekavarhat a kapitányi képességekbe.

Japán: Nagyjából közepesre írnám az életben maradási esélyeiket. Az ágyúk gyakorlatilag végig a "szabvány IJN" 203-asok, megbízható, jól gyújtó és elég jól ütő HE, használható AP (de a lassú töltési ciklus miatt jó helyzetfelismeréssel kell bírnod, hogy ezt ki is használd), a torpedók pedig talán a legjobbak, de a torpedószögek néha szó szerint meg fognak ölni, ha nem eleve előre tervezetten állsz fel csalogatáshoz (kiting, nem tudom, mi erre a magyar kifejezés). Légvédelem átlag alatti, de ez is "IJN szabvány". Azt hiszem, az ág csúcspontja a prémes Atago, de egyikük sem katasztrofális. Talán az Ibuki érződik a legkevésbé előrelépésnek.

Amerikai: Ez érdekes lesz, mert a középtávoli jövőben fogják szétszedni őket könnyű-, és nehézcirkálókra. Úgy nagyjából a Cleveland alatt ma már semmi emlékem nincs, a Cleveland egy istenverte jó gép T6-on, könnyeket fogok hullajtani érte, amikor átpakolják T8-ba (protip: ha eléred és veszel 1000 aranyért prémesfestést rá, esélyesen megtartja azt T8-ban is ÉS megkapod az új T6-osra is). A Pepszit sokan utálják, néhányan imádják; az AP-jét maga a Jóisten építi össze szabadidejében (rohadt nagyot üt és otrombább szögekről is kevéssé pattan, fejből meg nem mondom, de talán ilyen 75° az autobounce a 60° helyett?, az pedig, amikor echte csatahajóba nehézcirkáló újratöltéssel pakolod a nyolcezreket, ha még nincs damage saturation, minden pénzt megér, de ez nagyon távolságérzékeny és nem igazán túlélhető) és elég jól is ficánkol, de a sérülésállósága közel nulla. T7 fölött a szisztéma folytatódik, semmi izgalmas, semmi igazi dpm-szörnyeteg (bár ennek megfelelően úgy néz ki, hogy elég jó az xp-együtthatójuk), aztán jön a Des Moines T10-en, ami közel olyan fantasztikus, mint a Hindi. Remek légvédelem, magas fokon automatizált töltési rendszerrel ellátott 203-asok. Ja, meg radar.

Brit: T5-ig katasztrofális, bár talán T3-on lehet vele fókát verni, franc tudja.Klasszikus duplaklikk cirkálók, úgy értem, ennyi kell ahhoz, hogy a kelleténél egy kissé tökösebb, Two Brothers-en középen átmászó fullhp Emerald-ot törölj a **csába egy Guilio Cesare-ral. T6 Leander már egy fantasztikus cucc, az Edinburgh pedig még jobb. A Minotaur az egyik legnagyobb poén (és egy komplett szörnyeteg), amit a WoWs-ban megtalálsz, de végig igaz az, hogy elég velük egyszer elcseszni. A legutóbbi ütközetemben pl. aközött, hogy véletlenül kisodródtam a ködből a Leanderrel és hogy egy Nagato törölt, hozzávetőleg hat másodperc, ha eltelt. A trükkjük annyi, hogy csak AP-t lőhetnek, de az jobb normalizációt és rövidebb időzítőt használ. Köd nélkül hullák, de a köd meg torpedómágnes, illetve akinek van egy csepp agya és épp ráér, az a torkolattüzeid közé tud rakni egy sortüzet anélkül is, hogy spotolva lennél - bár ez PvE-ben, ugye, nem játszik. A szigeteket a különben nagyon jó lövedékkarakterisztika miatt nem olyan egyszerű megerőszakolni, mint pl. egy Cleveland-del vagy egy Atlantával.

Francia: Őszintén, a tököm tudja; T6-on vagyok, meg van egy De Grasse-m. Azok vállalható, nem különösebben makacs cuccok, inkább távolabbi szórakozásra vannak kihegyezve, de nem érzem túl izgalmas vonalnak - mondjuk nem is kell, hogy az összes az legyen, így is agyhalálom van attól, hogy minden új szarnak kell valami gimmick. Állítólag a Martell Károly jó; illetve a De Grasse lényegében simán "csak" egy jobb LaGa, de amit az Algírral mentem tesztszerveren, már elég sótlan volt. Nem rossz, használható - csak sótlan. Ugyanakkor, ha tényleg csatahajós vagy, T3-ig lehet, hogy célszerű eltolni őket, mert nemsokára onnan ágazik el - gondolom - a francia BB ág.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.02.17. 21:22:14