banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Nyilvánvaló. Mi itt panaszkodunk, hogy pl mi az hogy egy bombázó raj manualba mellé dob egy BB-nek hossztengelyre, a valóságban meg nézzük meg, hány bombát/torpedót dobtak le a Yamato-ra és abból hány talált be. Sőt, a korabeli képeket nézve a "dispersion" nem 200 hanem 2000 méter volt. De ha már itt tartunk, a Hood pl két óra alatt érte el a max sebességét. Milyen csatákat játszanánk már, ha 2 órát kéne várni arra, hogy begyorsuljon a hajó?

#16546 Azért ez ne legyen már ellenpélda! Én meg romboló HE lőszerével lőttem már citadellt angol cirkálónak, de azért egy japán rombolónak ne az legyen már a feladata, hogy angol cirkálókra vadásszon. A másik meg... oké, a citadellt nem lehet gyügyitani, de mennyit sebez az az AP? És mennyi élete van a Mino-nak? Hiába nem tudja visszatölteni, akkor se fogja megérezni. Ellenben te megérzed majd a 152 milis AP lőszereket. És ráadásul ő még gyorsabban is tölt. Plusz ez tényleg csak akkor működik, ha teljesen merőlegesen éri a lövedék, amint kicsit beforgatja, már pattan is. És akkor most számold ki kérlek, hogy mekkora esélyel fogsz közelharcba keveredni csatánként egy Minotaurral, és akkor remélhetőleg te is belátod, hogy miért nem releváns a példád.
    A másik meg az AP lőszer. Szintén zenész. Az ellenséges dd ha felspottolod és rálősz, biztos hogy be fog fordulni, vagy rád, vagy elfelé tőled, de biztos hogy nem fogja merőlegesen az oldalát mutogatni. És ha a cirkálók meg a csatahajók lepattannak a dd-ről, akkor biztosak lehettek benne hogy a kis 100 milis lepkefing is le fog pattanni. Pár napja közelharcoltam egy Kageroval. Végig én álltam jobban, felváltva lőttem rá AP-t meg HE-t, attól függően hogy a helyzet hogy kivánta. A probléma csak az, hogy az AP lepattan, a HE meg nem üti át a 10 milis "páncélt". Szóval 0 sebzés mind a kettő, de a HE-vel legalább van esély gyújtani. Ma is mentem egy kört, megsoroztam vlami francia csatahajót. Próbáltam a felépitményét lőni, de semmi. Illetve utána egy Fricit. Szintén zenész. Viszont kigyulladt. Persze eloltotta, de akkor már úton voltak a torpedók. Az után találtak be, hogy már lejárt a javitása. 3 torpedó betalált és közben még egyszer kigyújtottam. Mondjuk ez mák volt, mert azért egy nyolcas dd-vel kétszer kigyújtani egy 9-es bb-t... pláne ilyen alacsony gyújtás mellett tényleg csoda.
    Szóval... lehetne vitatkozni a végtelenségig azon, hogy jók e a japó dd-k közelharcban vagy sem, de ez nyilván nagyon sok tényezőtől függ. Elsősorban a kapitányok hozzáértésétől. És jah, én béna vagyok az amcsi dd-k lövegeivel, de szintén a hétvégén volt egy csata, ahol egy Kid öt percig lövöldözött rám, meg még egy bb még 2 cirkáló és egy lövés sem talált el. Ha jól emlékszem, valahol meg is van a lementett kép. Bár az pont nem látszik rajta, hogy ki hány lövést adott le rám (mivel csak a találatot meg a potenciális sebzést mutatja)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.02.16. 04:18:21