A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #16220 Pláne úgy, hogy minden szezonban másik hajót adnak majd.
Na de viccet félretéve... a tizes hajókon olyan sokat már nem kell fejleszteni. Ha jól értettem a teszt szerós leirást, akkor a kapitányt a szezon végén megkapjuk, a hajóval szerzett xp-t pedig jóvá irják valamilyen formában. A teszt szerver meg eleve azért van, hogy kipróbálhasd a tizes hajókat, akkor is ha még fényévekre vagy tőlük. T10-es hajókkal -ha más nem, ellenfélként- már T8-ban is találkozhatsz. Persze akinek eleve van tizes hajója, annak valószinűleg a kapitánya sem alap, sőt! Felteszem a bérelt kapitánynál is kicsit skillesebb. Tudom, minden hajónak meg van a maga játék stilusa, de azért aki játszott már német BB-vel, annak valószinű nem fog sok újat mutatni a GK sem. 2-3000 csatával már össze lehet szedni annyi magas tierű tapasztalatot, hogy az ember ne elsőbálozóként lépjen be a kláncsaták világába.
Egyébként ennek a bérlés dolognak szerintem szintén üzleti célja van. Klánba -logikusan- olyan emberek lépnek be, akik kicsit komolyabban veszik a játékot és szeretnének a random meg coop csatákon kivül valami mást is. Felteszem, itt is aranyra megy majd a játék, ahogy a WoT-ban, tehát a klánvezetők is érdekeltek lesznek abban, hogy megszűrjék a játékosokat, akiket fel vesznek. Ha fel is vesznek T10-es hajó nélkül, akkor is lesz nyomás a játékosokon, hogy minél előbb húzzák ki. Erre biztos hogy páran beruháznak majd prém hajókra, prém fiókra, stb. És ugye a tizes hajókat fenn is kell tartani illetve finanszirozni, tudjuk hogy az sem egy olcsó mulatság. Akinek nincs ideje előteremteni rá a creditet, az megint csak kénytelen lesz aranyat venni.
Összességében, szerintem egy összeszokottabb csapat, aki nem ismeri annyira a t10-es hajókat inkább előnyben van azokkal szemben, akiknek ugyan van tizes hajójuk, de semmiféle taktikát nem követnek illetve nem tudnak összedolgozni. WoT-ban nem egy században részt vettem, volt olyan, hogy lila csapatot vertünk meg, csak mert nekünk jobb volt a taktikánk. (a halálom volt WoT-ban, amikor a sok gyökér azzal kezdte a csatát, hogy beirt csetre hogy "jaj, az xvm szerint 40% esélyünk van a nyerésre, mennyi itt a tomato" aztán 5-15-re lehoztuk a meccset. Persze abban az ötben benne volt a kis rinyagyökér.
Amig dől a pénz a WG-hez, addig leszarják mind a játékosok véleményét, mind a lyuhtubereket. Szerinted a WoT-ban mi megy? Azt hiszed, most járják végig először ezt az ösvényt? Anno ment a rinya, hogy artyk igy, artyk úgy. Nerfelték az artykat. A következő peccsben visszabuffolták őket és senki nem szólt semmit. Persze ők se reklámozták, mert nem hülyék, de hát a tizenéves klikkereknek is kell valami élvezet.
De mondok neked helyi példát is. Nézd meg a T3-as csatahajókat. A lőtávjuk ilyen 13km körül van. És a Kawa? 10 alatt. Ráadásul olyan lassú szegényem, hogy bármilyen hajóval lehagyod. Az angolok T4-ben már 15km-re lőnek. Az amcsik is kaptak lőtáv buffot, pont a múlt héten néztem rá véletlenül a New York-ra, 20km! Az mi? (jó, van rajta modul, de akkor is)
A kláncsoportban is elmondtam, oké hogy op-k az angol BB-k, meg oké hogy Mino még náluk is dulvább, de azért a Mino sem jelenti azt, hogy csak azért megnyered a csatát, mert Mino-val vagy, vagy te ölsz meg mindenkit, mert annyira op. Aki hülye, az Mino-val is hülye marad. Mondjuk azt elsiemrem, ahhoz nem kell különösebb agyi kapacitás, hogy messziről szórd a HE-d, de amikor elkezdtem nézni a lenti Flamu videót, rögtön az jutott eszembe, amit apám szokott mondani, aki sok ilyen videót néz. Miért nem lőtt senki a srácra? Még meg is állt, op hajóval is ment, még sem lőtt rá a kutya sem. Miért? Nem az lenne a logikus, hogy az op hajót szedjük ki először? És hány olyan tizes csatába megyek be nyócas hajóval, ahol a Ranked 1-es gyerek mögöttem végez. Arról miért nem tesz fel videót a lyuhtubra? Jah, mert nem akarja lejáratni magát? Én is tudnék feltenni 5 killes, meg 100k sebzéses 4-5-ös csatát, vagy olyant, amikor egyedül hozom le a meccset, de ettől még nem leszek uniq játékos. Nekik is vannak szar meccseik, csak azt nem verik nagy dobra.
Tegnap öt csatát mentem. Az első kettőt nyertük, aztán jöttek a szopó körök. A végén már a Königgel mentem be, mert ha jó csatát akarok, akkor rá számithatok. Betett T7-be, a bal oldalon kezdtem és az egész csapat jobbra indult. Persze egy ötös BB-vel nem értem utól őket, mire még is, addigra ők is elfogytak, engem meg kergettek a hatos-hetes cirkálók, le is égettek. Volt olyan -többször is- hogy rálőttem az alig mozgó cirkálóra, ami majdnem full oldalt állt, és a fél salvo elé esett, a másik fele meg mögé. Három perccel a halálom előtt 5000! volt a sebzésem, mert semmit nem találtam el. Végül a Königsberg befordult elém és egy másik hajóra figyelt, akkor sikerült neki végre citadelt lőnöm és meghalt. 20k sebzéssel a T7-es meccs közepén végeztem. Most akkor menjek fel én is a WG fórumra, és kezdjek el rinyálni hogy "há de mi az hogy 12km-ről nem találok el egy álló hajót?"